55 verrassende Google feitjes die je nog niet wist

brand
55 verrassende Google feiten

55 verrassende Google feitjes die je nog niet wist

Google is niet meer slechts een zoekmachine zoals Larry Page en Sergey Brin die in 1997 voor ogen hadden. Hun missie om de oneindige hoeveelheid informatie op het internet te organiseren is uitgemond in een miljoenenbedrijf dat niet alleen steeds meer diensten en producten aanbiedt, maar dat ook nog eens razend populair is als werkgever. Bekijk de infograpghic met 55 verrassende Google feitjes. 

De wereld houdt van Google …

Aantal Google actieve gebruikers in 2015 is 900 miljoen

Google, je maakt bewust of onbewust gebruik van één van hun diensten. In Nederland is de naam Google vooral bekend om hun zoekmachine. En zeg zou nou zelf, er is toch geen zoekmachine die betere resultaten weergeeft? Google houdt rekening met meer dan 200 (!) factoren voordat het zijn zoekresultaten weergeeft. Maar ook al zou je bewust voor een andere zoekmachine kiezen, dan nog maak je ongetwijfeld gebruik van een ander Google-product en ben je één van 900 miljoen actieve gebruikers van Gmail of heb je, net als president Barack Obama of de Paus een eigen YouTube kanaal. YouTube is zelfs zo populair dat het in 2015 voor het eerst méér bezoekers had dan Google.com zelf. En wat dacht je van Google Chrome, de meest gebruikte webbrowser per land, of Google’s Play Store? Als één van de miljard maandelijkse actieve Android-gebruikers kun je al zeker niet om Google heen.

… en Google houdt van de wereld

Betekenis Google naam is woordspeling op Googol

Google is in meerdere opzichten een toonaangevend bedrijf. Zo houdt het rekening met het milieu en heeft het al miljarden dollars in schone zonne- en windenergieprojecten gestopt, gebruiken hun datacentra 50 procent minder energie dan normale datacentra én recyclet het 100% van zijn elektronische apparaat die deze datacentra verlaat.

Naast hun zorg voor het milieu is de zorg voor hun medewerkers er één om nog veel van te kunnen leren. In 2015 groeide het aantal fulltime werknemers bij Google naar 61.814 en werd het door Fortune voor de zevende keer in 10 jaar verkozen tot beste werkgever. En dat is niet gek als je kijkt naar alle beloningen en voordelen die het zijn werknemers biedt. Van massages en reisverzekeringen tot overlijdensregelingen en het mee mogen nemen van je hond naar je werk; Google houdt duidelijk van zijn werknemers.

Infographic Google feiten

Google-feitjes-infographic

Auteur: Bram Schuijten met dank aan ecoreuil (niet bezoeken, malware) voor de illustraties

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

1 Reactie
  • Mieke schreef:

    Wat een interessante weetjes! Heb je ook feiten van 2018 of zelfs al 2019?

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *