Ondernemen zonder administratieve rompslomp: het kan!

brand
Verloning.nl - ondernemen zonder kvk

Ondernemen zonder administratieve rompslomp: het kan!

Nederland is helaas berucht vanwege de wirwar aan regels, wetten en bureaucratie die we helaas rijk zijn. Voor ondernemend Nederland geldt dat nog eens in versterkte mate; voor veel startende ondernemers is de angst voor karrevrachten aan administratieve rompslomp dan ook een reële drempel voor het starten van een eigen bedrijf. Dagelijks haken er in Nederland potentiële ondernemers af omdat ze eenvoudigweg geen trek hebben in te veel gedoe, en dat is zonde. Maar wellicht is er goed nieuws: Verloning.nl belooft dat er nu een manier is om te ondernemen zónder al die rompslomp. We bekeken hoe het werkt en of Verloning.nl zijn beloftes waarmaakt.

Ondernemen, maar dan zonder gedoe

Als ondernemer wil je je tijd besteden aan het uitoefenen van je vak, niet aan allerlei bijkomend noodzakelijk kwaad. Verloning.nl biedt een platform om direct te kunnen werken als freelancer. Op een eenvoudige manier kun je starten met ondernemen terwijl je je administratieve verplichtingen uit handen geeft. Je maakt een account aan, legt contact met opdrachtgevers en declareert via het platform je verdiensten en onkosten. Verloning.nl regelt je salaris, inclusief inhouding van belastingen en andere bijkomende verplichtingen. Resultaat: ‘gewoon’ een netto inkomen waar je geen omkijken meer naar hebt.

Kosten

Uiteraard werkt Verloning.nl niet voor niets. Van al je facturen houdt Verloning.nl vijf procent commissie in. Dat kan voor veel ondernemers een groot nadeel zijn. Vijf procent klinkt als weinig, maar op een jaarinkomen van (hopelijk) enkele tienduizenden euro’s heb je het toch over serieus geld. Daar moet wel iets tegenover staan.

Administratie

Administratieve rompslomp

Het belangrijkste voordeel dat je hier als ondernemer voor terugkrijgt, is de zekerheid van weinig administratie en een foutloze administratie. Je kunt eenvoudig je voorkeuren wat betreft vakantiegeld en sparen opgeven, en Verloning.nl doet de rest. Voor wat meer ervaren ondernemers wordt dit voordeel echter geringer; als je al ervaring hebt met het doen van je eigen administratie, kun je je afvragen hoe erg je dit vindt en of je daarvoor vijf procent van je inkomen wilt inleveren.

Laagdrempelig en eenvoudig

Het moet gezegd: Verloning.nl werkt laagdrempelig, eenvoudig en zeer toegankelijk. Via zowel desktop als app heb je toegang tot je account en kun je alle bewerkingen uitvoeren. Even onderweg in de trein wat facturen inschieten is dus zo gepiept. Met Verloning.nl kan je zonder KvK-inschrijving aan de slag – je bent dus strikt genomen geen formele ondernemer om je te laten verlonen door Verloning.nl voor je opdrachten. Je beperkt je in zo’n geval natuurlijk wel in het aantal (en het type) klanten dat je kunt binnenhalen. De vraag is dan: wil je jezelf als ambitieuze starter in de ondernemerswereld direct beperkingen opleggen?

Eindoordeel

Ondernemen zonder administratieve rompslomp, dat is wat Verloning.nl belooft. Maar kan het deze belofte inlossen? Uiteindelijk luidt het antwoord op die vraag een volmondig ja, al moet ook worden toegevoegd dat lang niet elke ondernemer oren zal hebben naar het platform. Maar wil je freelancer worden, zonder ervaring met eigen bedrijven, en vind je het een prettig idee om je administratie gewoon eenvoudig geregeld te hebben zonder dat je hier zelf avondenlang werk aan hebt? Dan is Verloning.nl een ideaal middel om de ondernemerswereld mee te betreden.

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *