Schakelmateriaal in 2023

brand
Schakelmateriaal foto lichtknopje

Schakelmateriaal in 2023

12 maanden geleden

Wat is schakelmateriaal?

Schakelmateriaal is een verzamelnaam voor de verschillende elementen waarmee je verlichting veilig kunt bedienen. Stopcontacten, dimmers of lichtschakelaars zijn tegenwoordig niet weg te denken uit een huis. Schakelmateriaal is opgebouwd uit 3 elementen, namelijk het afdekraam, de centraalplaat en het basiselement. Het basiselement is het element dat je in de muur plaatst en waar je de bedrading op aansluit. De centraalplaat wordt op het basiselement geplaatst zodat het schakelmateriaal eenvoudig te bedienen is. Het afdekraam zorgt ervoor dat het schakelmateriaal netjes is afgewerkt en er mooi uitziet.

De trend: Smart schakelmateriaal

De nieuwste trend bij schakelmateriaal is natuurlijk smart schakelmateriaal. Smart schakelmateriaal zorgt voor extra veiligheid, maar bovendien ook gemak. Smart schakelmateriaal kan bijvoorbeeld van bewegingssensoren voorzien zijn waardoor jij ‘s avonds niet meer in het donker de lichtschakelaar hoeft te zoeken. Ook is het mogelijk dat je het schakelmateriaal op afstand kan bedienen, via een afstandsbediening of een app op je mobiele apparaat. Smart schakelmateriaal is naast deze voordelen ook nog eens duurzaam. Zo is het mogelijk om in te stellen dat een lamp niet langer aanstaat dan nodig is of als je vergeten bent het licht uit te doen, dat je dan met een app alsnog het licht kunt uitzetten. Ben je geïnteresseerd in smart schakelmateriaal? Dan adviseren we je een kijkje te nemen bij het merk KlikAanKlikUit.

Nieuw schakelmateriaal kopen?

Bij het aanschaffen van nieuw schakelmateriaal is het belangrijk om alles van één merk te nemen. Niet alleen oogt dit mooi, het is ook belangrijk voor het installeren van het schakelmateriaal. Veel schakelmateriaal merken hebben hun eigen stijl en elementen. Voorkom dus dat het niet op elkaar aansluit. Daarnaast heeft de EU ook nog eigen veiligheidsregels voor schakelmateriaal, daarom raden we het je aan om niet buiten de EU schakelmateriaal te kopen. Meer weten over de veiligheidsregels? Neem dan een kijkje op de website van het RVO.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *