Van kijkers naar klanten: hoe video conversies stimuleert

brand
businessman near laptop and computer monitors pointing with finger at digital camera on blurred foreground

Van kijkers naar klanten: hoe video conversies stimuleert

Je weet het misschien maar al te goed. Op het moment dat je een video inzet voor je bedrijf, kan het zomaar zo zijn dat je de kijker vanaf het eerste moment kunt boeien en vast kunt houden. Het is daarom belangrijk dat je gebruik gaat maken van levendige beelden, krachtige geluiden en een concept dat tot in detail klopt. Ideaal om een product te promoten of om bijvoorbeeld complexe informatie makkelijk te vertellen. Om wat voor soort product of dienst het ook gaat, je kunt het geheel op een dynamische manier presenteren. Redenen genoeg dus om je hier eens wat meer in te gaan verdiepen.

Je zorgt voor een persoonlijke touch door gebruik te maken van video

Door bijvoorbeeld een unieke productvideo te laten maken, zorg je meteen voor een erg persoonlijke touch. Je kunt je veel beter onderscheiden van de concurrentie en het product valt meteen op. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde details veel beter uit laten lichten en een product van alle kanten laten zien. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook meteen presenteren in een omgeving, zodat een klant daar direct een erg goed beeld van krijgt.

Video zorgt voor een stukje betrokkenheid bij het merk

Maar er is nog een ander groot voordeel verbonden, bijvoorbeeld door te kiezen voor een 3D animatie laten maken. Doordat je voor een unieke twist gaat, zorg je meteen voor een hogere betrokkenheid bij het merk. Je kiest voor enkel het beste van het beste voor je website, wat de kwaliteit ervan ook weer alleen maar ten goede komt. En aangezien een 3D animatie zich perfect leent voor iedere branche, is het ook helemaal niet zo gek dat steeds meer bedrijven hier de voordelen van in beginnen te zien. Maak je hier zelf op korte termijn ook al een keer gebruik van?

De kans op meer conversies neemt flink toe

Het laten maken van een video zorgt ervoor dat je het product optimaal kunt laten zien. En dat is in een online omgeving natuurlijk wel zo belangrijk. Het kan daardoor ook zomaar zo zijn dat de kans op meer conversies flink toe gaat nemen. Redenen genoeg dus om een keer contact op te nemen met een gespecialiseerd bureau. Je krijgt hierdoor meteen een erg goed beeld van de opties die er zijn voor het maken van een video en hoe dit de conversies stimuleert.

Dus, wat heb je hier van kunnen leren? Er zijn dus verschillende manieren waarop een video conversies zou kunnen stimuleren. Zo kun je met video erg creatief zijn, en kun je hier dus mooi een persoonlijke touch aan toevoegen. Verder kun je door creatief te zijn zorgen voor meer betrokkenheid bij het merk, bijvoorbeeld door een 3D animatie te laten maken. Doordat jij met video jouw product op een pakkende manier nog beter kunt laten zien, zal de kans ook groter zijn dat jij meer nieuwe klanten kunt bereiken. Dat is natuurlijk een groot doel voor veel bedrijven, dus raden wij het aan om zeker eens te kijken naar een gespecialiseerd bureau die voor jou aan de slag kan gaan.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *