Vervoer en werk: zo kun je dit regelen

brand
Vervoer en werk: zo kun je dit regelen

Vervoer en werk: zo kun je dit regelen

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, dan is het natuurlijk verstandig om ook vervoer te hebben om naar je werk te kunnen gaan. Er zijn verschillende opties als het gaat om vervoer voor je werk. Niet alleen voor jezelf is het belangrijk om met goed vervoer op werk te komen. Het is ook belangrijk voor je medewerkers om een goede regeling te treffen omtrent vervoer. Hieronder kun je precies lezen hoe je vervoer en werk kunt combineren met elkaar en hoe je er dus voor kunt zorgen dat alles goed gaat. Op die manier kun je gemakkelijk je werknemers en jezelf op kantoor krijgen.

Een auto van de zaak

Allereerst is het voor jou als ondernemer natuurlijk handig om een auto te hebben die je op de zaak kunt zetten. Zo kun je een auto kopen, zodat je die ook gemakkelijk kunt gebruiken voor afspraken verder in het land. Een auto op de zaak heeft verschillende voordelen voor jou als ondernemer en daarom is het goed om daar ook gebruik van te maken. Wel is het natuurlijk van belang dat je goed voor je auto gaat zorgen. Zo is het verstandig om je auto eens in de zoveel tijd een wasbeurt te geven. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet dat je auto schade krijgt, toch zitten ongelukken altijd in een klein hoekje. Daarom is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten. De auto verzekeren is een kleine moeite, maar het is wel verstandig om het eens goed uit te zoeken. Zo zijn er diverse verzekeringen waar je op terug kunt vallen als je schade rijdt met je auto. In Nederland is het sowieso verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Kies dus wijs en geniet van de auto van de zaak.

Eigen vervoer met vergoeding

Als je werknemers met eigen vervoer wil komen zoals de auto, dan is het natuurlijk geen probleem. Wel zit hier voor de ondernemer een addertje onder het gras. Het is namelijk wel verplicht om je medewerkers te voorzien van reiskostenvergoeding. Op die manier kunnen medewerkers hun vervoer betalen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten en verzekeringskosten. Meestal worden de reiskosten per kilometer vergoed. Het is dus niet verplicht om medewerkers die dichtbij wonen kilometervergoeding te geven. Het geldt namelijk vanaf een aantal kilometers dat ze van hun werk af wonen. Zorg dus dat je deze voorwaarden goed overlegd met je werknemers en geef ze de vergoeding die ze verdienen.

Openbaar vervoer

Daarnaast kan het ook zo zijn dat je werknemers met het openbaar vervoer wil komen. Dit is een hele duurzame optie om op kantoor te komen. Het openbaar vervoer kan bestaan uit de bus, de tram, de trein en nog veel meer. Het is wel van belang dat je dit vergoedt voor je werknemers. Zo ben je verplicht om de kosten die gemaakt worden met het openbaar vervoer, om die helemaal te vergoeden. Het is een duurzame keuze en ook nog eens heel gemakkelijk. Zo kunnen ze gemakkelijk onderweg ook nog werk verrichten en kunnen ze met gemak bij het kantoor komen. Het is wel van belang dat je dus een pand uitkiest dat gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Op die manier zijn werknemers sneller geneigd om hiervan gebruik te maken.

Fiets of lopend

Als laatste kan het zijn dat je dichtbij kantoor woont en dat vervoer niet echt nodig is. Zorg er dan ook voor dat je lekker op de fiets naar kantoor gaat of dat je juist lopend naar je werk gaat. Op die manier draag je ook een steentje bij aan het milieu en het is ook gewoon makkelijker. Zet je fiets snel op kantoor neer en begin aan een gloednieuwe werkdag.

Afro American businessman

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *