Waarom zouden ondernemers meditatie moeten oppakken?

brand
Meditatie voor ondernemers

Waarom zouden ondernemers meditatie moeten oppakken?

Gastblog door Daniel Nouman van Avirtual.nl 

Steeds populairder in de afgelopen jaren, lijken ‘meditatie’ en ‘mindfulness’ de nieuwe buzzwords te zijn die rond stuiteren op sociale media. Zoals het aantal mensen dat leeft in het moderne, snelle stadsleven, neemt het stressniveau toe. Wanneer stress niet op de juiste manier wordt behandeld, kan stress de efficiëntie, productiviteit en focus, evenals geestelijke gezondheid negatief beïnvloeden.

Vooral voor ondernemers kan het op zich nemen van het falen van een bedrijf extreme stress veroorzaken. Dus om een succesvolle ondernemer te zijn, is het van vitaal belang tegenslagen te bestrijden om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de goede richting uitgaat. Om alle ondernemers te helpen, hebben we een handige gids samengesteld over hoe u aan de slag kunt met meditatie!

Wat is meditatie?

Wat is meditatie voor ondernemers

De term meditatie komt voort uit het Latijnse woord ‘meditatum’, wat ‘nadenken’ betekent. De praktijk van meditatie bestaat al duizenden jaren, de vroegste gegevens dateren van ongeveer 1500 jaar v.Chr. Het wordt door verschillende religies overgenomen en wordt wereldwijd geroemd door beroemdheden, specialisten en ondernemers.

Maar wat betekent het vandaag? De populaire meditatie-app “Headspace” beschrijft de bezigheid als ’training in bewustzijn en een gezond gevoel voor perspectief krijgen’. Realistisch gezien betekent het wat u wilt dat het betekent, ondersteund door het ideale doel om wat mentale ruimte in uw hoofd te krijgen. Cruciaal gekoppeld aan mindfulness en moderne bewegende meditatie zoals yoga, laten we bekijken hoe meditatie in de praktijk u en uw bedrijf kan helpen.

Wat zijn de voordelen?

Voordelen meditatie voor ondernemers

Ondernemers stress is niet iets om te negeren. Hoewel het tackelen zelf ontmoedigend zal zijn, is het gemakkelijk om stress te negeren totdat het onhandelbaar wordt. Maar als u meditatie beoefent als een ondernemer, kunt u het mogelijk later in de kern van de bedrijfscultuur implementeren om werknemerstevredenheid en een fantastische werkomgeving te garanderen.

Leren mediteren is als het leren van een nieuwe vaardigheid. Het kost tijd en toewijding. Maar als u het doorheeft, zijn de voordelen voor u en uw bedrijf eindeloos. Duizenden onderzoeken over de hele wereld hebben aangetoond dat bewuste meditatie grote effecten heeft op onze mentale en fysieke gezondheid – hier zijn slechts enkele van de bewezen voordelen:

  • Verhoogde focus
  • Verminderde stress
  • Verbeterde slaap
  • Verbeterde creativiteit
  • Betere gemoedstoestand

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het feit dat we gebieden van ons brein kunnen opbouwen door het brein te trainen via regelmatige meditatie. Door dit te doen kunnen we ze in wezen opnieuw bedraden om positieve eigenschappen zoals focus en besluitvorming te verbeteren om tegelijkertijd negatieve factoren als stress en angst te verminderen.

Hoe kunt u als ondernemer uw bedrijf verbeteren?

Zen op kantoor - mediteren voor beter resulaat

We weten dus wat het voor uw individuele gezondheid kan betekenen, maar hoe zit het met uw bedrijf? Veel mensen zeggen dat ze niet genoeg tijd hebben om te mediteren, maar feitelijk kan uw bedrijf ook profiteren van slechts tien minuten per dag mindfulness te oefenen.

Leren concentreren en afleidingen buitensluiten, maak gebruik van de grote vaardigheid om focus en concentratie te verbeteren. Ooit opgevallen dat u gemakkelijk afgeleid raakt door elke beweging, geluid of trilling van uw telefoon? Soms moeten onze hersenen, om productiever te zijn, vertragen en taken bestrijden met meer bewustzijn en focus.

Niet alleen dat, maar meditatie heeft bewezen voordelen van het vergroten van uw creativiteit. Filter de dagelijkse modder uit uw gedachten, zodat creatieve gedachtes kunnen ontwikkelen. Meditatie helpt ook om deze ideeën over te brengen. Voor een ondernemer is effectieve communicatie de sleutel tot efficiëntie. Het beheren van uw emoties onder stress betekent dat u veerkrachtig kan zijn wanneer dat nodig is. Mindful meditatie kan stress op zijn kop zetten en meer succes in de kleinere aspecten bewerkstelligen.

Ten slotte bevordert meditatie een positieve kijk. Als een avontuurlijke ondernemer kunt u lastige tegenslagen, obstakels en mislukkingen ervaren. Maar door de tijd te nemen om te mediteren en deze mislukkingen opnieuw te zien als een leerproces, kan u een positieve kijk houden en vooruit blijven gaan.

Hoe begin je met mediteren?

Nu we kennis hebben gemaakt met meditatie, laten we eens kijken hoe u het kunt toepassen op uw leven, bedrijf en mindset.

Probeer verschillende typen

Geestelijke gezondheidsexperts, spiritistische leiders en onderzoekers hebben in de loop van de tijd verschillende vormen van meditatie ontwikkeld. De variatie betekent dat er waarschijnlijk een vorm van meditatie is die bij iedereen past, ongeacht leeftijd, levensstijl of persoonlijkheid! Ze gebruiken elk verschillende gedachtepatronen, maar met het universele onderliggende thema van het wissen van de gedachten en gericht op ademhalen. Hier is een lijst van onze top vijf variaties om u van start te laten gaan:

  • Bewegende meditatie – probeer een ontspannende deep stretch yogales om lichaam en geest vrij te maken
  • Mindfulness-meditatie – werkt door te focussen op het meer bewust worden en aanwezig zijn in het moment
  • Ademhalings bewustzijn Meditatie – Moedigt u aan u te concentreren op de adem om een gevoel van welzijn te bevorderen
  • Liefdevolle vriendelijkheid Meditatie (Metta-Meditatie) – focussen op de ademhaling en alle negatieve gedachten met compassie tegemoet treden
  • Zen Meditatie – Vergelijkbaar met Mindful meditatie maar het gaat een beetje dieper. Het doel is om te ademen en uw gedachten aandachtig te observeren zonder te oordelen en simpelweg de emoties te noteren die zich overal voordoen.

Klinkt dat nog te zweverig? Probeer dan eerst relaxerende muziek met natuurgeluiden en kijk hoe je je voelt na tien minuten luisteren:

Gebruik een mobiele app

Hoewel we meditatie kunnen beschrijven en voor ogen kunnen hebben, het van start gaan is misschien wat het lastige is. We raden u een gemakkelijke instap aan door middel van een handige mobiele app. Twee beproefde voorbeelden zijn Headspace en Calm. Beiden hebben verschillende programma’s van begeleide adem- en meditatietechnieken om focus en concentratie te bevorderen, waardoor u in de loop van de tijd langzamerhand in de volledige meditatie-beoefening komt.

Begin

Of u nu uw focus wil verhogen, uw slaap wilt verbeteren of gewoon wat helderheid van geest wilt krijgen, meditatie zal een goede volgende stap zijn voor u. Maar als uw workload onhandelbaar blijkt, kunt u een gratis proefversie aanvragen bij een virtuele assistent om te zien hoe dit uw bedrijf kan helpen.

Met bewezen voordelen om uw productiviteit, focus en efficiëntie te verbeteren, is meditatie een win-win situatie voor iedereen die zijn capaciteit op lange termijn voor ontberingen en obstakels in zijn persoonlijke of zakelijke leven wil verscherpen en vergroten.

Gastblog

Gastblogs zijn geschreven door gastauteurs: studenten, specialisten en betrokken marketingmedewerkers met een vlotte pen. Gastbijdragen zijn van harte welkom op Bloeise, omdat ze vaak een frisse blik werpen op bestaande onderwerpen waar we soms gewoon al teveel over hebben geschreven.
Alle artikelen van Gastblog

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *