Wat is rechtshulp on demand?

brand
Wat is rechtshulp on demand?

Wat is rechtshulp on demand?

8 maanden geleden

Een conflict hebben met een buurman, familielid of werkgever kan een grote impact hebben op je leven, of deze zelfs beheersen. Het is daarom belangrijk dat wanneer jullie er samen niet uitkomen je naar een andere oplossing zoekt. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van het kiezen voor rechtshulp. Dit betekent niet gelijk dat je de betreffende partij voor de rechter sleept. Een kortdurende belafspraak om gewoon even te sparren met een juridisch specialist wordt hier namelijk ook onder verstaan. Heb je geen rechtsbijstandverzekering, dan kun je alsnog bij Univé terecht voor rechtshulp. Dit kan door gebruik te maken van rechtshulp on demand.

Hier kan een jurist je mee van dienst zijn

Met Rechtshulp on Demand ontvang je supersnel juridische hulp op maat, of je nu ondernemer bent of particulier. Heb je als particulier een probleem met bijvoorbeeld je buren, dan biedt de verzekeraar verschillende oplossingen. Zo heb je de keuze uit het bellen met een jurist, het laten beoordelen van de situatie en/of het opstellen van een brief inclusief overlegmoment nadat er een reactie is ontvangen van de persoon aan wie de brief gericht is. Wil je liever zelf zoveel mogelijk afstand nemen van de hele situatie en alles overdragen aan een jurist, dan kun je het beste kiezen voor ‘Onderhandelen’. Daarmee heb je veel contactmomenten met de specialist, die een duidelijk plan van aanpakt opstelt. Zo weet je altijd precies war je aan toe bent.

Rechtszaak aanspannen: zo werkt dit

Mocht de situatie dusdanig ernstig zijn dat een gang naar de rechtbank onvermijdelijk is, dan kan er altijd nog geprocedeerd worden. Dan is het laatste redmiddel wanneer de jurist en de tegenpartij niet nader tot elkaar kunnen komen. Heeft dit je voorkeur, dan bestaat dit pakket uit drie stappen. De eerste is het inplannen van een gratis intakegesprek met de jurist. De tweede stap is het in werking zetten van de procedure. De derde en laatste stap betreft het afwachten van het oordeel van de rechter. Houd er wel rekening mee dat ondanks dat het op papier wellicht lijkt alsof je binnen enkele dagen alle stappen hebt afgerond, de uitspraak van de rechter wel tot 2 jaar kan duren. Vind je het lastig om te bepalen welk pakket voor jou aan te raden is om af te nemen? Je kunt eenvoudig via de website gebruikmaken van de online pakkethulp.

Met rechtsbijstandverzekering goed voorbereid

Het is ook mogelijk om niet af te wachten tot er sprake is van een juridisch geschil met iemand, maar gelijk een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Bij Univé heb je bijvoorbeeld keuze uit drie basisdekkingen. Je hebt de keuze uit ‘Verkeer & Voertuigen’, ‘Consument, Koop & Wonen’ of een combinatie van deze twee. Je ontvangt dan hulp wanneer je bijvoorbeeld een aankoop hebt gedaan bij een winkel maar na betaling het product niet geleverd krijgt. Naast de basispakketten zijn er ook optionele aanvullende dekkingen mogelijk. Hiervoor dien je op zijn minst één van de basispakketten te hebben afgenomen. Via de website van Univé bereken je gelijk je premie.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *