Wat moet je weten over het afsluiten van een bestelautoverzekering?

brand
Wat moet je weten over het afsluiten van een bestelautoverzekering?

Wat moet je weten over het afsluiten van een bestelautoverzekering?

5 maanden geleden

Sta je op het punt om een bestelautoverzekering af te sluiten? Dan is het aan te raden om te weten wat hier allemaal bij komt kijken. Geen enkele verzekering is namelijk hetzelfde. De behoeften van jouw onderneming zijn het uitgangspunt van het vinden van de beste optie. Alleen dan kun je namelijk beschermd zijn tegen alle onverwachte gebeurtenissen die onderweg staan te gebeuren.

Deze verzekering is wettelijk verplicht om de weg op te kunnen, maar geeft ook een extra beschermlaag. Je kunt immers overal in een ongeval terechtkomen. Ook kan jouw voertuig het doelwit zijn van diefstal of andere onvoorziene gebeurtenissen. De gemoedsrust van de verzekering kan voorkomen dat je je niet meer op de weg kunt concentreren.

De behoeften en de bijbehorende dekkingen

Voordat je de bestelautoverzekering af kunt sluiten is het aan te raden om de behoeften op een rij te zetten. Kijk naar hoe vaak je onderweg bent, welke wagens er bij het bedrijf horen en aan welke risico’s je bent blootgesteld. Afhankelijk hiervan kun je kiezen uit verschillende dekkingen. De wettelijke verplichting is de WA-verzekering.

Hiermee is de aansprakelijkheid geregeld voor wanneer je in een ongeval terechtkomt. Deze verzekering dekt echter niet de schade aan jouw eigen voertuig. Bij een beperkt casco is de schade aan het voertuig wel gedekt in het geval van diefstal, brand, storm of natuurrampen. Alleen met een all risk verzekering ben je volledig gedekt, zelfs als het ongeval door jouw toedoen gebeurd is.

Het eigen risico en jouw budget

Niet alleen de dekking moet volledig bij jouw bedrijf passen. Bij een vrachtwagenverzekering afsluiten dien je tevens naar het eigen risico te kijken. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de schade uitbetaalt. Het minimumbedrag is vooraf vastgesteld. Als je niet meer te besteden hebt, kun je het op dit bedrag laten staan. Je kunt er echter ook voor kiezen om het bedrag te verhogen met een vrijwillig eigen risico.

Houd er wel rekening mee dat je dit bedrag moet kunnen dragen in het geval van een ongeval. Het kan jouw maandpremie wel aanzienlijk verlagen. Je kunt met iedere keuze die je maakt een flinke kostenbesparing verwachten. Of dit nu is op basis van het maandbedrag of de uitbetalingen bij een onvoorziene omstandigheid.

De extra mogelijkheden goed doornemen

Het afsluiten van de verzekering kan jou ook nog extra’s opleveren. Dit worden de aanvullende verzekeringen genoemd. Hiermee kun je de bedrijfswagens nog meer gedekt hebben. Denk hierbij aan vervangend vervoer, een no-claimbescherming of pechhulp. Je betaalt hier maandelijks iets extra’s voor, maar kunt op termijn veel kosten besparen.

Pas als je er zeker van bent dat de volledige dekking bij je past, kun je overgaan tot het aanvragen van de verzekering. Vul alle gevraagde gegevens in, neem de polisvoorwaarden goed door en zorg dat je de aanvraag naar behoren indient. Binnen enkele minuten is alles geregeld en kun je de weg op met jouw bedrijfswagen.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *