Wil je graag investeren in de toekomst van je bedrijf?

brand
Real estate agent or bank officer working with paperwork and laptop explaining loan interest to customer with home purchase contract or loan and interest rate

Wil je graag investeren in de toekomst van je bedrijf?

Ben je al een tijdje aan het ondernemen en gaan de zaken goed? Dan is de kans groot dat je wilt gaan investeren in je bedrijf. Een bedrijf dat namelijk niet groeit, staat stil en stilstand is achteruitgang. Bovendien ben je ondernemer om kansen te benutten en investeren hoort daar zeker bij. Misschien vraag je je af hoe je deze investeringen moet financieren? Er zijn tal van mogelijkheden om aan geld te komen.

Zo kun je namelijk bij de bank diverse vormen van financiering aanvragen, wat je plannen ook mogen zijn. Om je een beeld te geven, zullen we de opties voor je in dit artikel uiteenzetten. Weet jij al waarin je wilt investeren?

Je bedrijf uitbreiden door te investeren in onroerend goed

Een van de meest voorkomende investeringen onder bedrijven die groeien, is de aankoop van een groter bedrijfspand. Wanneer je bedrijf uit zijn jasje is gegroeid, is het belangrijk om op tijd te verhuizen naar een ander pand zodat je klaar bent voor meer groei die in de toekomst hopelijk gerealiseerd gaat worden. Om je plannen te verwezenlijken, kun je een bedrijfshypotheek afsluiten. We raden je aan om bij meerdere banken te kijken naar de mogelijkheden die ze bieden, zodat je er een scherpe deal uit kunt slepen.

Heb je iets interessants gevonden, dan kun je een gesprek aanvragen met een adviseur. Deze kijkt naar jouw financiën en kan voor je berekenen hoeveel je kunt lenen, tegen welke rente en wat je aflossingstermijn wordt. Accepteer je het bod dat uitgebracht wordt, dan kun je je geld al binnen een paar dagen op je rekening verwachten. Zo kun je spijkers met koppen slaan.

Investeren in je bedrijf door middel van een bedrijfsovername

Een andere manier om in je bedrijf te investeren, is door een ander bedrijf over te nemen. Dit kan op meerdere manieren. Misschien werk je nu voor een bedrijf dat aangegeven heeft dat het openstaat voor een overname. Je kunt ook het bedrijf van een concurrent overnemen. Tot slot kun je ook nog een familiebedrijf overnemen. Wat je plannen ook zijn, ook hier kun je speciale financiering voor aanvragen.

Je kunt namelijk bedrijfsovername financiering aanvragen. Een bedrijf overnemen is echter geen gemakkelijke opgave. Je moet zorgen dat je goed weet waar je aan begint. Een adviseur van de bank kan je daarom helpen en kritisch kijken naar het financiële plaatje. Vervolgens krijg je een zakelijke lening aangeboden waarmee je het bedrijf kunt overnemen, maar ga nooit over een nacht ijs.

Zakelijk krediet aanvragen om een periode te overbruggen

Het kan gebeuren dat de zaken niet helemaal gaan zoals je zou willen, misschien heb je wat minder opdrachten, misschien betalen je klanten laat. Soms kom je dan financieel even krap te zitten. Mocht je een overbruggingskrediet nodig hebben, dan kun je altijd zakelijk krediet aanvragen. Je kunt vanaf 20.000 euro aanvragen om je crediteuren te betalen zodat je geen betalingsachterstanden oploopt. Je wilt namelijk niet dat je een verkeerde indruk wekt bij je leveranciers.

Je kunt dit geld ook gebruiken om je voorraden op te bouwen of om nieuwe materialen te kopen voor een klus die je gaat uitvoeren. Het voordeel van dit krediet is dat je het heel snel tot je beschikking kunt hebben. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van de bank gaan om daar te berekenen hoeveel je kunt lenen. Hou echter wel in je achterhoofd dat geld lenen, geld kost. Je moet uiteindelijk alles met rente terugbetalen.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *