Wordt een master opleiding naast je baan geadviseerd?

brand
Studeren naast je baan

Wordt een master opleiding naast je baan geadviseerd?

Een master opleiding volgen naast je baan: het klinkt als een hele klus. Toch is het een wens van vele werknemers. Met een master kan je de diepte ingaan binnen het gebied waar je werkzaam in bent. Ook kan je juist jouw kennis verbreden door een master opleiding te volgen.

Door een master opleiding te volgen maak je jezelf dus extra kostbaar in het werkveld. Het volgen van een master opleiding op zich kan echter al een uitdaging zijn, laat staan naast je baan. Toch is het mogelijk met de deeltijd master opleidingen van de NCOI.

Master opleiding volgen

Een master opleiding in deeltijd volgen

Bij de NCOI volg je een master opleiding altijd in deeltijd. Dit betekent dat je niet fulltime bezig bent met je studie, maar dat je daarnaast ook nog andere dingen kan doen. Op die manier is het dus mogelijk om ook een baan te hebben naast het volgen van je studie. Bekijk deze pagina om meer te leren over wat de NCOI inhoudt.

De masters van de NCOI volg je wanneer het jou uitkomt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om overdag naar de lessen te gaan. Je werkt dan ’s avonds of op de dagen dat er geen lessen gepland staan. Er zijn ook master opleidingen die ’s avonds of op zaterdag lessen aanbieden. Vaak kom je eens per week bij elkaar om de stof door te nemen of om vragen te stellen.

Heb je helemaal geen tijd om naar de bijeenkomsten te gaan, kies dan voor een e-learning traject. In dat geval doe je de hele opleiding zelfstandig in een online leeromgeving. Hierin bestudeer je de literatuur en maak je de opdrachten. Een persoonlijke begeleider kijkt de opdrachten dan na en geeft feedback.

master opleiding naast je baan

Verschillende master opleidingen bij de NCOI

De NCOI biedt masters aan binnen verschillende werkvelden. Een aantal populaire werkvelden waarin master opleidingen worden aangeboden, zijn bedrijfskunde, management en leidinggeven, en overheid en non-profit. Meer informatie over de verschillende opleidingen vind je op de twitter van NCOI.

Alle master opleidingen van de NCOI duren twee jaar. Gedurende het jaar zijn er verschillende startmomenten op verschillende locaties. Deze locaties zijn grote steden verspreid door heel Nederland. Op deze locaties kom je met een groep medestudenten bij elkaar. Je kan er ook voor kiezen om de opleiding zelfstandig en thuis te volgen. In dat geval kom je niet bij elkaar met een groep studenten.

Werken en leren

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *