Zakelijk telefoonabonnement afsluiten? Zo vind je de beste!

brand
happy asian businessman with tattoo holding folder and talking on smartphone near glass door

Zakelijk telefoonabonnement afsluiten? Zo vind je de beste!

Binnen kleine bedrijven komt het geregeld voor dat mensen hun privételefoon ook zakelijk gebruiken. Op zich kan dit prima, maar ideaal is het niet. Als klanten of leveranciers privénummers hebben, kunnen ze ook in het weekend, op vrije dagen of tijdens een vakantie bellen. Reden genoeg om een zakelijk telefoonabonnement af te sluiten. Omdat er nogal veel van dit soort abonnementen zijn, weet je misschien niet welke je af moet sluiten. Daarom helpen wij je in deze tekst om het beste zakelijke telefoonabonnement te vinden.

Breng je behoeften in kaart

Zie je het nut van een zakelijk telefoonabonnement in? Dan begin je misschien direct aan je zoektocht. Als je deze aanpak hanteert, kost het je alleen behoorlijk veel tijd om een passend abonnement te vinden. Bepaal daarom eerst hoeveel zakelijke abonnementen je nodig hebt. Wil je er alleen eentje voor jezelf afsluiten of ook voor je werknemers? Probeer vervolgens een inschatting te maken van het gebruik. Als je er alleen mee belt, heb je voldoende aan een bundel met enkel belminuten. Toch wordt er vaak voor een bundel gekozen die ook data bevat. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot internet.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Zodra jij je behoeften in kaart hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar een geschikte provider. Dit kun je het beste doen door een vergelijking te maken. Door het grote aanbod denk je misschien dat een zakelijk mobiel abonnement vergelijken je veel tijd kost. Als je het slim aanpakt, is dit alleen niet het geval. Bezoek niet zelf de site van elke provider, maar laat een vergelijkingssite het werk voor je doen. Je geeft hier simpelweg aan hoe je zakelijke abonnement eruit moet zien en de site gaat voor je aan de slag. Meestal krijg je binnen een paar tellen al een overzicht te zien met providers die een abonnement aanbieden dat aan jouw wensen voldoet.

Staar je niet blind op de prijs

Het grote voordeel van veel vergelijkingssites is dat ze de resultaten vaak rangschikken op prijs. Hierdoor is het eerste abonnement dat je te zien krijgt, vaak ook de goedkoopste. Omdat kleine bedrijven vaak op de centen letten, wordt er snel voor het goedkoopste zakelijke abonnement gekozen. Het is begrijpelijk dat je naar de prijs kijkt, maar staar je hier nooit blind op. Er kan namelijk een addertje onder het gras zitten bij een goedkoop zakelijk abonnement. Sluit zo’n abonnement daarom nooit af zonder eerst de voorwaarden door te lezen.

Kijk ook naar sim only

Wie een zakelijk telefoonabonnement af wil sluiten, kan ook kiezen voor sim only. Je sluit dan een abonnement af zonder toestel. Hierdoor lijkt sim only op het eerste gezicht misschien niet bijzonder interessant, maar dat kan het wel degelijk zijn. Voor sim only zakelijk betaal je namelijk een (veel) lager bedrag per maand dan voor een abonnement met toestel. Heb je nog een oud toestel liggen dat nog goed werkt? Of kunnen er twee simkaarten in je privételefoon? Dan is sim only zakelijk zeker het overwegen waard.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *