Uitbesteden van je loonadministratie: dit is waar je op moet letten

brand
Tips voor het uitbesteden van je loonadministratie

Uitbesteden van je loonadministratie: dit is waar je op moet letten

Als ondernemer wil je graag bezig zijn met datgene wat jij het belangrijkste vindt namelijk het ondernemen. Daarom besteden veel bedrijven de administratie uit aan een boekhouder en huren ze een specialist in als het gaat om de marketing binnen het bedrijf. Waar veel bedrijven ook gebruik van maken is het uitbesteden salarisadministratie. Doordat de visie op werk anders is geworden, er steeds meer gebruikt gemaakt wordt van tijdelijke krachten is deze keuze goed te verklaren. Als je gebruik wilt maken van dit specialisme is het goed om op een aantal zaken te letten.

Complexe zaak

Als eerste is het goed om te bedenken dat de salarisadministratie meer is dan alleen maar het uitbetalen van bruto en nettoloon. Een goede registratie van vakantie-uren, eventuele overuren, (die anders belast worden) vergoedingen voor het werk of het reizen zijn allemaal zaken die ook bij de salarisadministratie horen. Deze complexe materie zorgt ervoor dat je moet kijken bij het uitbesteden van dit deel naar een partner die hier ervaring mee heeft. Hoewel je boekhouder het misschien zou kunnen, is hij vaak niet de aangewezen persoon.

Administratie uitbesteden van je bedrijf

Advies

Naast het uitvoeren van de salarisadministratie is een goede partner op dit gebied ook in staat om aan te geven wat je beter kan doen. Blijkt bijvoorbeeld dat iemand elke week een aantal uur extra werkt en er ruimte is in het contract om het aan te passen dan zal de salarisadministratie dit kunnen aangeven. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de vakantie-uren die een medewerker nog heeft. Dit advies is als het ware een onderdeel van de salarisadministratie.

Advies vragen over je administratie

Extra diensten

Veel extra zaken die bij het salaris horen worden ook aangeboden binnen de salarisadministratie. Een goed voorbeeld hiervan is het opstellen van een arbeidscontract. Doordat er binnen verschillende cao’s verschillende afspraken zijn en sommige ook binnen het arbeidsrecht gelden is het steeds moeilijker om een goede arbeidsovereenkomst op te stellen. Een andere extra dienst kan bijvoorbeeld het ziekteverzuim zijn. Met name op dit laatste gebied is er vaak een hoop te winnen waarvan je als werkgever niet altijd weet wat de mogelijkheden zijn.

Extra diensten naast loonadministratie

Geheel of deel

Als je de salarisadministratie wilt uitbesteden is het verstandig om te kijken of je alles of een gedeelte wil uitbesteden. De verschillende varianten bieden voor- en nadelen. De vraag wat in jouw situatie het verstandigste is, is moeilijk te beantwoorden. Bij Salure hebben ze echter veel ervaring met de verschillende mogelijkheden die je binnen de salarisadministratie kan bedenken en vanuit dat oogpunt zou het zinvol kunnen zijn om de vragen over het uitbesteden te bespreken.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *