Zo promoot jij je bedrijf op een subtiele manier

brand
Zo promoot jij je bedrijf op een subtiele manier

Zo promoot jij je bedrijf op een subtiele manier

9 maanden geleden

Als je een bedrijf hebt, wil je natuurlijk dat dat bekend is onder de mensen en vooral onder je doelgroep. Toch kan het promoten van je bedrijf al snel erg overdreven overkomen. Sommige mensen maakt dit niet uit, maar voor anderen kan dit een regelrechte afknapper zijn. Hoe zorg je er dus voor dat je merk populair wordt, zonder dat je het in de gezichten duwt van mensen? In deze blog delen wij een aantal manieren waarop jij subtiel je bedrijf en merk bekender kunt maken.

In een oogwenk

Het slimste is om je bedrijf te laten opvallen bij mensen, zonder dat ze het zelf doorhebben. Hierbij hebben we het over manieren waarop jouw merk even voorbij komt, mensen het registreren maar er op dat moment niet veel over nadenken. Toch kan het later weer van pas komen, als ze een product of dienst nodig hebben en jouw merknaam daar weer bij opkomt. Denk hierbij aan kentekenplaathouders met logo, die je aan jouw eigen auto maar ook aan de auto’s van de zaak kunt laten maken.

Zo zien mensen in een oogwenk jouw bedrijfsnaam en -logo. Misschien zijn ze wel nieuwsgierig en zoeken ze het op. Zo laat je de keuze over aan andere mensen, maar promoot je toch je merk op een onopvallende manier. En doordat jouw kentekenplaat net iets anders is dan die van anderen, zal je net wat meer opvallen en onthouden worden. Zo zit er toch nog een klein voordeel aan in de file staan! Dit kun je bijvoorbeeld ook doen door middel van een paraplu met logo. Het is een praktisch product dat iedereen gebruikt als het regent, maar op die van jou staat je bedrijfsnaam en -logo. Dit heeft hetzelfde effect als de kentekenplaat. Mensen zullen er automatisch een blik op werpen, hun hersenen registreren dat vervolgens en uiteindelijk zul je gezien zijn.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenk herfst en winter

Wie houdt er nou niet van het krijgen van cadeautjes? Of je nou cadeaus geeft aan (potentiële) klanten of zakenrelaties, iedereen zal dit leuk vinden. Vooral als het cadeau past bij de ontvanger. Misschien ken je wel een collega of zakenrelatie die altijd gekke sokken aan heeft. Hoe leuk is het dan om sokken met jouw bedrijfslogo cadeau te geven? Maak er een extra leuk design van en diegene zal ze sowieso dragen.

Zulke relatiegeschenken van bijvoorbeeld Maxilia zorgen ervoor dat je anderen jouw merk (letterlijk) zullen uitdragen. Of jouw bedrijf nou diensten of producten verkoopt, een klein en praktisch cadeau zoals een bedrukte pen en notitieblok, doet het altijd goed. Herken je dat, dat je even snel iets moet opschrijven maar geen papier of pen kunt vinden? Door zo’n cadeau te geven aan mensen, zullen ze waarschijnlijk snel naar die pen met jouw bedrijfsnaam grijpen. Hoewel ze er niet actief mee bezig zijn, worden ze wel herinnerd aan jouw merk. En dat is wat je wilt bereiken. Hoe vaker je gezien wordt, hoe herkenbaarder je bent voor mensen. Uiteindelijk zullen ze dus sneller aan jou denken als ze iets nodig hebben waar jouw bedrijf bij kan helpen.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *