3 manieren om jouw geld te laten groeien

brand
3 manieren om jouw geld te laten groeien

3 manieren om jouw geld te laten groeien

Door de hoge inflatie wordt ons geld steeds minder waard. Dat je geld minder waard wordt met de jaren is altijd een feit geweest. Door de hoge inflatie zijn er echter meer mensen zich hier bewust van geworden. Laat daarom je geld niet op je spaarrekening staan, maar laat het groeien. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel. 

Ga investeren in crypto 

Investeren in crypto is steeds populairder. Crypto is een peer-to-peer systeem, waarmee je iedereen overal betalingen kan versturen en ontvangen. Het bestaat niet uit fysiek geld, maar uitbetalingen in cryptovaluta. Deze betalingen bestaan uitsluitend uit digitale vermeldingen in een online database, die specifieke transacties beschrijft. De koers van de crypto hangt af van de soort crypto. Een paar soorten cryptocurrency zijn BTC Bitcoin, LTC Litecoin en ADA Cardano. Sinds 2023 kun je ook gebruikmaken van het platform Finst. Sinds januari is het erkend door de Nederlandsche Bank als aanbieder van crypto diensten. Je kunt binnen een paar minuten een account aanmaken bij Finst. De missie van Finst is om beleggen in crypto goedkoop, veilig en toegankelijk te maken. Finst vraagt slechts 0,15% handelskosten, waardoor het een goedkope cryptobeurs is. Het is momenteel zelfs de goedkoopste cryptobeurs van Nederland. Ook de transactiekosten zijn erg laag, namelijk 82% lager dan de 8 andere geregistreerde cryptobeurzen bij de Nederlandsche Bank. Wil je eerst meer weten over Finst? Lees dan de Finst Review met meer informatie en ervaringen. 

3 manieren om jouw geld te laten groeien

Ga beleggen 

Beleggen houdt in dat je voor een bepaalde periode geld belegt in obligaties en/of aandelen. Op de lange termijn kan je daar geld mee verdienen. Als je een aandeel koopt bezit je een stukje van een bedrijf. De waarde van je aandeel stijgt als het financieel goed gaat met het bedrijf. Obligaties zijn een schuldbewijs van een uitgevende instantie aan jou. Het is dus een soort lening. Hierover ontvang je rente.  

3 manieren om jouw geld te laten groeien

Sparen voor je pensioen 

Je kunt ook op verschillende manieren je geld laten groeien door te sparen voor je pensioen. Bij veel pensioenfondsen kan je bijvoorbeeld meer geld inleggen in je pensioen. Je geld wordt dan ook belegd. Echter loop je een minder groot risico op het verliezen van jouw geld, omdat de beleggingen collectief worden gedaan. Daarnaast wordt het geld ingelegd bij verschillende soorten organisaties, waardoor het risico verspreid wordt. Een ander soort manier om geld te sparen voor je pensioen is een lijfrenteverzekering. 

Steeds meer banken geven weer rente op spaargeld. Hierdoor groeit je geld toch ook als je het op je spaarrekening laat staan. Echter is dit niet voldoende om te compenseren met de daling van de waarde van je geld door de inflatie. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *