3 punten waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe printer

brand
Aanschaffen van nieuwe printer

3 punten waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe printer

Welke printer moet ik kopen? Een veelgestelde vraag. Het aanbod is in de afgelopen jaren ontiegelijk hard gegroeid. Dit heeft ertoe geleid dat het vinden van de juiste printer ook een stuk lastiger is geworden. Want voor welk merk kies je? Voor welke printer ga je? Waar let je allemaal op? In dit artikel behandelen we de drie belangrijkste punten waar je aan moet denken bij de aanschaf van een nieuwe printer. Zo wordt deze beslissing hopelijk een stuk makkelijker.

1.      Inkjetprinter of laserprinter?

Consumenten hebben grofweg de keus uit twee verschillende soorten printers. Inkjetprinters en laserprinters. Laserprinters hebben het imago dat ze vooral in het bedrijfsleven worden gebruikt. Dit is niet geheel terecht. Ook particulieren die veelvuldig printen kunnen hier enorm veel baat bij hebben. Hierbij is het wel belangrijk dat je weet hoe je de printer gaat gebruiken.

Vraag jezelf eerst af hoeveel je print. Inktpatronen kopen voor een inkjetprinter is geen probleem wanneer je maar incidenteel print. Een cartridge kan echter relatief snel leeg raken. Bovendien zijn ze erg prijzig. Print je dus veel meer dan dat? Dan is een laserprinter wellicht een betere keuze. Hierbij raken de toners minder snel op. Hoewel je in aanschaf iets meer geld kwijt bent, bespaar je weer veel aan de ‘vaste lasten’.

Een laserprinter is bovendien qua opties een stuk simpeler dan een inkjetprinter. Waar een inkjetprinter vaak ook de opties heeft om te kunnen scannen en kopiëren, is dat bij een laserprinter juist niet het geval. Ook het printen van afbeeldingen gaat minder goed bij een laserprinter.

Nieuwe printer kopen

2.      Mogelijke voorkeur voor cartridges

Weet je al precies welke printer je wilt? Bekijk dan ook goed welke cartridges hiervoor geschikt zijn. Nu kan je kiezen voor hetzelfde merk als je printer, maar ook een huismerk volstaat. Wil je er echter zeker van zijn dat deze kwalitatief sterk is en compatibel is met je printer? Kies dan voor een kwaliteitsmerk van PrintAbout. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor je printer. Bespaar op cartridges door in elk geval altijd voor een XL variant te kiezen. In verhouding betaal je dan minder voor meer inkt.

Inkt voor een nieuwe printer

3.      Waar ga je de printer plaatsen?

Ook belangrijk om over na te denken. Er zijn namelijk nog altijd printers die met een printerkabel werken. Hierdoor moet je laptop of computer wel een beetje in de buurt van de printer staan. Ook is het prettig als je hier in de buurt kunt werken. Zo hoef je niet telkens het hele huis door om een printje te maken. Het is natuurlijk nóg fijner als alles gewoon lekker draadloos werkt. Gelukkig is dat bij de meeste printers tegenwoordig het geval. Deze beschikken over een wifi-verbinding.

Wil je toch met een printerkabel werken? Controleer dan goed of dit bij de door jou gekozen printer mogelijk is. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig zó hard dat er ook al enkele printers verkrijgbaar zijn die helemaal geen mogelijkheid geven voor een printerkabel. Goed om rekening mee te houden dus.

Papier printer

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *