Thuiswerken en een abonnementje alleen internet

brand
wifi thuis abonnement

Thuiswerken en een abonnementje alleen internet

Vandaag de dag heb je meer flexibiliteit dan ooit tevoren als het gaat om jouw digitale wensen. Je hebt niet alleen heel wat verschillende providers maar ook heel wat verschillende formules. Je hebt abonnementen inclusief televisie, telefoon en internet. Je hebt elke mogelijke combinatie tussen deze drie en je kunt natuurlijk ook kiezen voor een abonnement alleen internet (thuis). Wat voor jou de beste keuze is hangt af van jouw levensstijl. Het is die laatste optie die aan een stevige revival bezig is. Dankzij thuiswerken en dankzij steeds sneller en beter internet binnen onze eigen vier muren.

Thuis werken? Dat blijft!

Thuiswerken is iets dat de laatste jaren bij veel bedrijven aan een opmars bezig is. Een opmars die door alle maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie nog eens serieus versneld is ook. Heel wat bedrijven moesten immers noodgedwongen inzetten op thuiswerken. Dat betekende niet alleen dat er dagen thuis gewerkt mochten worden maar ook heel wat investeringen in de digitale beleving. Zo werden extra thuiswerkvoorzieningen aangeboden, was er veel meer mogelijkheid om online te vergaderen en ontdekten nog een paar extra ondernemingen het idee van de flexibele werktijden.

Nu de nood naar thuiswerk stilaan begint te liggen is er echter geen reden om aan te nemen dat we terug gaan naar de situatie van enkele jaren terug. Heel wat werkgevers zijn immers van plan thuiswerk te blijven aanbieden en te blijven investeren in dit aspect van de bedrijfsuitoefening. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: het woon-werkverkeer is een stuk duurzamer bij thuiswerk, de balans privé en werk zit goed en thuiswerkers zijn vaak productiever. Met andere woorden: thuiswerken is een blijvertje en dat betekent niet enkel aanpassingen voor de werkgever maar ook voor de werknemer. Zo kan je best al eens beginnen nadenken over hoe het hoofd koel te houden in de zomer. Of over de inrichting van jouw bureau thuis.

Thuiswerken blijft en dan heb je een goede internetverbinding nodig

De evolutie van behoeften

Met de toenemende nadruk op thuiswerk is het niet meer dan logisch dat het ook ontzettend belangrijk is om thuis goed en betrouwbaar internet te hebben. Of je nu als zelfstandige aan de slag bent, als ondernemer rekent op jouw medewerkers of als werknemer een taak moet volbrengen: een goede internetverbinding is een noodzaak. Voor het internet thuis kan je kiezen voor pakketten inclusief televisie en telefoon, voor een combinatie of voor enkel internet. Het is net die laatste optie die voor meer en meer mensen aanlokkelijk is geworden.

Dat heeft alles te maken met de veranderende behoeftes voor entertainment na de uren. Waar Nederlanders vroeger vooral keken naar wat er op televisie kwam is dat tegenwoordig compleet anders. Weg zijn de dagen dat je gezellig in de zetel plofte en om dan te beseffen dat je eigenlijk een zeer beperkte keuze had in wat op televisie kwam. Platformen als Netflix, Apple Tv, Disney+ en YouTube hebben een gigantisch aanbod aan entertainment en daar kies je bovendien helemaal zelf op wat je ziet. Wat nog veel belangrijker is: je hebt er helemaal geen abonnement op televisie voor nodig. Een internetverbinding en een abonnement bij de streamingdienst zelf is meer dan voldoende.

Ben jij zo iemand die het lineair kijken al lang achter zich heeft gelaten? Die helemaal mee is met de laatste show op Netflix of net trouw met het gezin een paar content creators op YouTube volgt? Dan heb je eigenlijk voldoende aan alleen internet.

Het internet thuis optimaliseren

Als je thuis werkt dan is niets vervelender dan een storing op het internet of traag internet. Er zijn dan ook heel wat verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw internet thuis aan de trage kant is. Gelukkig zijn er ook heel wat zaken die je kunt ondernemen om die snelheid gevoelig de hoogte in te laten schieten. We zetten een paar van de beste tips op een rij:

Meten is weten

Een eerste stap is om jouw internetsnelheid te meten aan de hand van een zogenaamde speedtest. Met een dergelijke speedtest meet je de snelheid van jouw internetverbinding en die kan je aftoetsen aan de beloofde snelheid van jouw provider. Meet deze snelheid wel aan de hand van een netwerkkabel en niet aan de hand van het draadloze netwerk. Kom je consequent veel lagere snelheden uit dan beloofd werden? Dan kan je best contact opnemen met jouw provider.

De locatie van de router

Een draadloos netwerk gaat beter presteren als je als gebruiker niet te ver van de router te vinden bent. Een slimme optie is dan ook om jouw router zo centraal mogelijk in huis te plaatsen. Naast centraal plaats je jouw router best ook zo hoog en vrij mogelijk. Op die manier heeft de router minder storingspunten.

Probeer eens een ander wifi-kanaal

Sommige wifi-kanalen hebben groter bereik dan anderen. Het kan het dan ook waard zijn om de router te herstarten en eens te kijken wat een ander kanaal geeft aan snelheid.

Instellingen van je wifi

Plaats een powerline adapter

Een Wifi powerline adapter is in essentie een apparaat dat je in het stopcontact kunt stoppen eender waar in huis. Dit toestel bestaat uit twee delen waarvan het eerste deel in het stopcontact naast de modem gestoken wordt. Dit apparaatje stuurt het internetsignaal dan door naar de locatie van het 2de deel van de Wifi powerline adapter.

Gebruik een access point

Een wifi-access point is een oplossing waarbij je wel een kabel zult moeten trekken. Hierbij geef je in essentie het internetsignaal door aan de kamer in kwestie via een standaard netwerkkabel. Dit is een zeer effectieve oplossing om het bereik en de snelheid te verhogen maar kan dus arbeidsintensief zijn.

Neem je internetabonnement eens onder de loep

Deze is een evidente tip maar ook de belangrijkste van de hele hoop. Die verdient dan ook een aparte tussentitel! Het internetabonnement is één van de belangrijkste factoren die de snelheid van jouw internet zal bepalen. Bovendien kunnen er gigantische verschillen qua kostprijs zijn van abonnement tot abonnement. Zeker als je op zoek bent naar een abonnementje alleen internet (thuis) dan is een beetje tijd steken in vergelijken geen verloren moeite!

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *