5 manieren om uw werknemers te motiveren

brand
Werknemers motiveren 5 manieren

5 manieren om uw werknemers te motiveren

Gastblog door Daniel Nouman van Avirtual.nl 

Als je een groep gepassioneerde medewerkers hebt die elke dag enthousiast zijn om naar je werk te komen, kun je jezelf gelukkig prijzen. Natuurlijkerwijs is het een combinatie van hun eigen doelen die aansluiten bij die van het bedrijf, maar het behouden van passie op de werkvloer is een tweede.

Iemand kan bijvoorbeeld bij uw bedrijf beginnen, graag willen starten met werken omdat de positie op dat moment in hun levens voor hen geschikt is, een tijdje gedreven zijn, maar wat gebeurt er wanneer hun doelen veranderen? Zeker in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kunnen jonge mensen snel doorhoppen naar de volgende baan.

Je moet hen motiveren om te blijven, geld en contractuele-voordelen zijn niet alles. Nu zijn er de welbekende teambuildinguitjes met hun energieke en prikkelende activiteiten waar je elkaar beter leert kennen en samenwerken. Maar ook teambuilding gebeurt in de meeste organisaties slechts sporadisch: je werknemers hebben behoefte aan meer.

In plaats daarvan zijn enkele van de belangrijkste elementen peer-motivatie, zich aangemoedigd voelen, zich gewaardeerd voelen en vooral de mogelijkheid hebben om te groeien.

Hier zijn 5 manieren om uw werknemers gemotiveerd te houden.

1. Creëer een positieve omgeving

Werkomgeving positief maken

Kansen moeten gelijk zijn en dat geldt ook voor het meedoen aan incentives en beloningen. Iedereen moet zich welkom en geaccepteerd voelen. Dit kan ook worden bereikt door kleine dingen als het benutten van zorgvuldig taalgebruik dat de inclusieve sfeer versterkt.

Om een ​​positieve werkruimte te creëren, moet u een omgeving goedkeuren waarin alle medewerkers worden ondersteund en gewaardeerd, ongeacht hun geslacht, seksuele geaardheid of afkomst.

2. Groei zou de primaire focus moeten zijn

Dit is misschien wel de belangrijkste factor, vooral voor de moderne generatie. Uw medewerkers de kans geven om binnen het bedrijf te groeien, is een enorme motivatie. Met uitdagen zal de motivatie meegroeien.

Voor Generatie Z en Millennials is geld niet alles, ja, het maakt wel uit, maar het psychologische element van zich vertrouwd en gerespecteerd voelen voor wie ze zijn en het werk dat ze doen is belangrijker.

Dit is met name van cruciaal belang bij het uitbreiden van uw bedrijf. Wanneer u een kantoor in een nieuwe stad gaat beginnen, in plaats van ergens anders naar een managementfunctie te zoeken, kijk eerst binnen uw huidige team.

Millennials vinden het vaak niet erg om rond te trekken en zijn dus flexibel. Door je beste werknemers groeimogelijkheden te bieden, zullen ze zich realiseren dat jouw bedrijf de moeite waard is om loyaal aan te zijn – een plek waar ze een carrière voor zichzelf kunnen opbouwen.

3. Deel positieve feedback op wekelijkse vergaderingen

Een andere geweldige manier om uw werknemers te motiveren, is door ze te laten weten wanneer ze goed werk verrichten. Ja, het maakt deel uit van hun taakomschrijving, maar door alle positieve, bemoedigende feedback van je klanten met alle medewerkers te delen tijdens wekelijkse vergaderingen, krijgen mensen een gevoel van prestatie en waardering.

Als ze buitengewoon goed werk hebben geleverd, tot het punt waarop het een buitengewoon effect heeft gehad, of als ze initiatief hebben getoond, beloon ze dan daarvoor. Dit geeft uw werknemers een diepere verbintenis met het bedrijf. Ook motiveert het uw werknemers om te blijven overtreffen.

4. Bied flexibiliteit

Vanwege technologie bieden veel bedrijven nu externe functies aan. Werken op afstand is een stijgende trend in 2019 en heeft de manier waarop bedrijven opereren veranderd. Vanaf 2017 werkten meer dan drie miljoen mensen, zowel werknemers als zelfstandigen, vanuit huis in Nederland.

In een onderzoek door Forbes zeiden 43% van de respondenten dat flexibiliteit de belangrijkste factor is als het gaat om het kiezen van een bedrijf om voor te werken.

Dit hoeft niet elke dag te zijn, u kunt bijvoorbeeld dinsdagen en donderdagen instellen als ‘werk-vanuit-huis-dagen’. En dan voor de andere drie dagen van de week de kernuren van 11.00 tot 15.00.

Om medewerkers gemotiveerd en gepassioneerd te houden over hun rollen en het bedrijf waarvoor ze werken, biedt dan mogelijkheden om thuis of flexibel te werken. De balans tussen werk en privéleven wordt steeds meer een belangrijke factor in de tevredenheid van werknemers.

5. Evaluatiebijeenkomsten over bedrijfscultuur

Evaluatie bedrijfscultuur - motivatie

Ten slotte, in plaats van het proberen te raden wat het belangrijkste is voor uw werknemers, waarom zou u ze niet betrekken bij bedrijfscultuur evaluatievergaderingen?

Hierdoor voelen ze zich geïncludeerd en geef je hen meer de kans om de cultuur van het bedrijf vorm te geven.

Maak je geen zorgen, je verliest geen autoriteit. Dit moet worden behandeld als een leuke oefening, een open discussie over de fundamenten van wat het voor hen betekent om voor uw bedrijf te werken.

Volgens Ultimate Software zou 75% van de werknemers langer blijven bij een organisatie die luistert naar en hun zorgen wegneemt. Jouw verantwoordelijkheid als organisatie is om erachter te komen wat het is dat ze waarderen. Dit is wat je cultuur zou moeten vormen – de mensen zelf.

Samengevat:

De beste manier om uw werknemers te motiveren, is hen gewaardeerd, geïncludeerd en verantwoordelijk te laten voelen. Ze moeten worden beloond voor hun inspanningen en eraan herinnerd worden dat er ruimte is voor groei. De fundamenten? Hier zijn 8 factoren om altijd te onthouden:

 1. Communicatie
 2. Samenwerking
 3. Transparantie
 4. Leiderschap
 5. Positieve feedback
 6. Beloning
 7. Verantwoordelijkheid
 8. Groei

Als u zich op deze 5 manieren concentreert om uw werknemers te motiveren, dan is er geen reden waarom u geen bedrijf zou kunnen bouwen waar uw personeel is toevertrouwd met de visie, waarden, missie en omgeving waarbinnen zij moeten opereren en uitblinken.

Door hen frequente communicatie te bieden, te handelen met integriteit en aandacht, en hen een stem te geven, zullen de passie en motivatie die u zoekt binnen uw personeel altijd voelbaar zijn en het respect wederkerig.

 

DOWNLOAD het e-book: Gevonden! 43 online recruitment tips voor website, content en social media

+ BONUS! Vijf tips voor een efficiënte fotoshoot

43 online recruitment tips

Gastblog

Gastblogs zijn geschreven door gastauteurs: studenten, specialisten en betrokken marketingmedewerkers met een vlotte pen. Gastbijdragen zijn van harte welkom op Bloeise, omdat ze vaak een frisse blik werpen op bestaande onderwerpen waar we soms gewoon al teveel over hebben geschreven.
Alle artikelen van Gastblog

Reacties

1 Reactie
 • Ramon Kaaijven schreef:

  Heel informatief artikel. Belangrijk voor vele werknemers is natuurlijk dat er continuiteit en groei mogelijk is in een prettige (werk)sfeer.

  Mvg,
  Ramon

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *