Waarom kiezen voor een bedrijfsuitje op de Waddeneilanden?

brand
Bottom view of multicultural volunteers looking at camera while holding hands

Waarom kiezen voor een bedrijfsuitje op de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden staan bekend om hun lokale producten en met een korte reistijd zijn de Waddeneilanden ideaal voor een duurzaam bedrijfsuitje. Zo’n uitje op de Wadden belooft een unieke ervaring te worden. Je begint je avontuur al in de vertrekhaven door bijvoorbeeld met een zeilschip over te varen, waarbij je meteen kunt genieten van de rust. Klinkt interessant? Laten we eens kijken waarom een bedrijfsuitje Waddeneilanden zo’n geweldig idee is!

Er zijn maar weinig plekken zo dichtbij waar je echt het gevoel hebt even helemaal weg te zijn. De Waddeneilanden liggen midden in het UNESCO werelderfgoed de Waddenzee. Hierbij horen ook andere wereldberoemde plekken zoals het Great Barrier Reef in Australië en de Rocky Mountains in Amerika. In slechts 20 minuten vaartijd sta je al op de eerste T van TVTAS: Texel. Perfect om tot rust te komen, maar ook om juist actief te zijn in teamverband voor je bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsuitje?

Ten eerste is een bedrijfsuitje voordelig voor zowel het bedrijf als de werknemer. Het versterkt de teamgeest omdat je tijdens zo’n uitje beter met elkaar leert communiceren en samenwerken, vooral als je kiest voor teambuildingactiviteiten. Daarnaast is een bedrijfsuitje naar de Waddeneilanden de uitgelezen kans om even lekker te ontspannen, waardoor iedereen wat minder gestresst zal zijn en dus ook gelukkiger.

Het is in meerde onderzoeken (zoals Does Team Building Work?)  bewezen dat een bedrijfsuitje de bedrijfscultuur versterkt, de werkplek aangenamer maakt en de tevredenheid van werknemers verhoogt. Zo’n uitje kan zelfs de creativiteit en innovatie stimuleren, omdat medewerkers in nieuwe situaties komen en dus met nieuwe frisse ideeën en perspectieven kunnen komen. Bovendien is het een uitstekende gelegenheid om het vertrouwen in het team te versterken door samen activiteiten te doen. Resultaat? Meer motivatie, productiviteit en een loyaler team die waardering heeft voor het bedrijf!

Het heerlijke eilandgevoel: weg van de dagelijkse sleur!

Waarom dan naar de Waddeneilanden en niet ergens anders in Nederland? Zodra je voet zet op de Waddeneilanden, zul je het meteen merken. Dit is dé plek om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De frisse zeelucht, witte stranden en rustige natuur zijn ideaal om echt even te ontspannen met het team. Alleen al deze eiland vibe tilt de sfeer van je bedrijfsuitje naar een hoger niveau.

Hoe lang duurt de oversteek naar de Waddeneilanden?

Den Helder, Netherlands. July 2, 2023. The Dokter Wagemaker, the TESO ferry between Den Helder and Texel. High quality photo

Je avontuur naar de Waddeneilanden start al zodra je de boot opstapt. Texel is het snelst bereikbaar met een korte tocht van 20 minuten vanuit Den Helder. Als je naar Terschelling of Ameland wilt, zit je iets langer op de boot. Dat zal dan ongeveer 45 minuten duren. Voor Vlieland duurt de standaard boottocht ongeveer 1,5 uur en naar Schiermonnikoog ben je het langste onderweg, namelijk 2 uur. Wil je sneller op Vlieland of Terschelling aankomen? Dan is de snelboot een goede keuze. Je kunt zelfs kiezen voor luxere boten als je er helemaal een comfortabele trip van wilt maken.

Waarom is het zo’n goed idee voor een bedrijfsuitje?

Een bedrijfsuitje naar de Waddeneilanden wordt gegarandeerd een onvergetelijke trip, waarbij je vooral avontuurlijk bezig zult zijn en kunt werken aan teambuilding. Je hebt de keuze uit een aantal prachtige bestemmingen zoals Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Eenmaal aangekomen wachten er tal van activiteiten, van huifkartochten en oestertochten tot wadlopen en beachgames.

Ook is er ruime keuze in overnachtingen. Denk aan simpele hotels, maar ook luxe viersterren hotels of heerlijke strandhuisjes. Er is voor ieder budget en aantal mensen wel iets te vinden. Wist je dat veel bedrijven ook een weekendje in de winter naar de Waddeneilanden gaan? Dat is niet alleen een unieke ervaring met geheel andere activiteiten, maar je zult vaak ook goedkoper uit zijn.

Welke activiteiten zijn er allemaal?

Er valt ontzettend veel te beleven op de Waddeneilanden. Heeft het team zin in actie? In dat geval kun je kiezen voor blowkarten en powerkiten op het langste strand van Nederland. Verkennen jullie liever de natuur? Dan is er ook een fietsverhuur of solex. Cultuurliefhebbers kunnen weer naar het strandmuseum en daarna ontspannen in een gezellig strandpaviljoen.

Er zijn ook een aantal creatieve workshops op het strand die je kunt volgen. Denk aan drone vliegen, in een Landrover rijden, schieten, beachgolf spelen of zelfs parachutespringen of meevaren met een reddingsboot. Het programma is flexibel en kan aangepast worden aan de wensen van je groep. Hoe dan ook, een bedrijfsuitje kan sportief, spannend, actief of creatief zijn. Van strandzeilen, een GPS-tocht, paintball, blokarten op het strand, tot verschillende workshops.

Geef de organisatie van het bedrijfsuitje uit handen

Het plannen van een bedrijfsuitje naar de Waddeneilanden is een geweldig idee, maar alles zelf organiseren kan best een uitdaging zijn. Misschien heb je hier helemaal geen zin in en wil je je liever focussen op het bedrijf. Het kan dan handig zijn om een expert zoals WadEvents in te schakelen. Dat scheelt een hoop tijd en daarmee uiteindelijk dus ook geld. Dit soort bedrijven zijn gespecialiseerd en hebben jarenlange ervaring in het organiseren van bedrijfsuitjes op de eilanden.  Ze weten precies hoe ze de perfecte sfeer voor jouw team kunnen scheppen, of je team nu groot of klein is.

Verder zullen zij flexibele programma’s aanbieden die aangepast kunnen worden aan de wensen van jouw team. Op deze manier krijg je een zorgeloos bedrijfsuitje waarbij alles voor je wordt geregeld, van spannende teambuilding activiteiten tot heerlijke maaltijden bij strandtenten. Welk eiland gaan jullie bezoeken?

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *