Waar moet je op letten wanneer je aan de slag gaat met SEO?

brand
SEO checklist voor content plaatsen

Waar moet je op letten wanneer je aan de slag gaat met SEO?

Gastblog door Redmelon.nl

Heb jij een website dan is het onvermijdelijk, Search Engine Optimization (SEO). Hierbij zorg je ervoor dat je online zo goed mogelijk gevonden wordt door jouw doelgroep. Misschien ben je hier al mee bezig, maar houd jij ook al rekening met deze punten?

Linkbuilding

Links inkopen en linkbuilding uitbesteden - ga voor kwaliteit

Dit component van SEO zal altijd van groot belang zijn. De waarde van kwalitatieve links wordt alleen maar hoger en hoger. De nadruk ligt op krachtige contacten tussen verschillende websites. Het is bij linkbuilding van belang dat deze websites in hetzelfde vakgebied zitten en daardoor veel binding met elkaar hebben. Als dergelijke websites een linkruil doen, zal deze hoog gewaardeerd worden door de zoekmachines.

De verwachting is overigens wel dat Google enkele aanpassingen gaat doen in het algoritme. Deze aanpassing gaat ervoor zorgen dat een compleet backlinkprofiel dé sleutel naar succes zal zijn. Websites met enkele belangrijke links zullen hoogstwaarschijnlijk in ranking gaan dalen. Het gaat puur om een compleet backlinkprofiel met veel hoogwaardige links.

Mobiele bezoekers

Mobiel - smartphone en mobile marketing

De zoekmachines weten dat veel zoekers gebruik maken van een mobiel apparaat. Het is daardoor van belang dat een website geoptimaliseerd is voor mobiele bezoekers. Dat betekent dat de laadsnelheid perfect moet zijn en dat de mobiele gebruikerservaring optimaal moet zijn. Voor veel bedrijven valt hier nog een flinke winst te behalen.

Een ander belangrijk punt zijn de lokale zoekopdrachten. Google hanteert dit bij de mobiele bezoekers. Veel mobiele bezoekers maken namelijk gebruik van Google als ze onderweg zijn. Als ze in Rotterdam zijn en op een bepaald zoekwoord zoeken, is het van belang dat de bovenste resultaten zoveel mogelijk betrekking op Rotterdam hebben.

Gebruikerservaring

Het gebruiksgemak op websites kan van doorslaggevend belang is. Een te trage website wordt door veel mensen direct weg geklikt. Een website moet derhalve ingericht zijn om informatie te geven aan bezoekers. Websites die zich alleen richten op een zo hoog mogelijke ranking in Google zijn de pineut.

Bij de gebruikservaring komen zaken als navigatiestructuur, leesbaarheid en laadsnelheid van groot belang zijn. Het is daarom van belang om deze zaken tijdig te analyseren en eventuele aanpassingen door te voeren. Ook komt de focus meer en meer op de mobiele bezoekers. Deze mobiele bezoekers hechten zeer veel waarde aan een snelle website. Een mobiele bezoeker moet simpelweg een overzichtelijke en snelle website te zien krijgen. Mocht een mobiele bezoeker een onduidelijke en slome website tegen komen, wordt deze binnen 1 seconde alweer weg geklikt. Met name op het gebied van mobiele bezoekers valt er voor veel websites winst te behalen.

Featured Snippets

Bij steeds meer zoekopdrachten binnen Google verschijnt er een positie 0. Dit is in feite de hoogste positie binnen Google en deze wordt aangeduid als Featured Snippet. Deze positie 0 is een unieke positie binnen Google. Meestal is dit het antwoord op een vraag.

Deze nieuwe functie biedt gigantisch veel mogelijkheden voor bedrijven en websitehouders. Google hecht hierbij veel waarde aan een duidelijke structuur op een website én aan natuurlijke teksten. In de teksten moet het antwoord staan op de vraag die de bezoeker stelt.

Om deze nieuwe functie zo optimaal mogelijk te benutten, is het aan te raden om je te verdiepen in de zoekintenties van bezoekers. Wat willen bezoekers nou exact weten en hoe kan ik dit antwoord zo goed mogelijk op mijn website plaatsen?

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *