Cadeautrends voor dit jaar: duurzaam, nuttig en innovatief

brand
cadeautrends 2020 - robotstofzuiger

Cadeautrends voor dit jaar: duurzaam, nuttig en innovatief

Met de herfst in aantocht maakt Nederland zich langzaam alweer op voor een fraaie verzameling thema- en feestdagen. Voor het eerst is het dit jaar ook in Nederland Prime Day, Amazons zelfbedachte internationale feestdag waarop je hoge kortingen kunt scoren op hun website. We schrijven dan, volgens de laatste geruchten, medio oktober. Daarna volgen nog Black Friday, Sinterklaas en uiteraard Kerstmis. Een hoop dingen zullen dit jaar anders zijn dan andere jaren, maar dat we elkaar ook in 2020 zullen willen verrassen en verwennen met leuke en originele cadeaus, dat lijdt geen twijfel. Maar wat worden dit najaar de cadeautrends?

Duurzaam, nuttig en innovatief

Nederlandse consumenten zullen dit jaar voornamelijk gaan voor presentjes die duurzaam, nuttig en innovatief zijn – vooral als het cadeaus voor hem betreffen. ‘Wegwerpcadeaus’ zijn op hun retour, al is het maar om de hoeveelheid afvalplastic te reduceren. Cadeaus moeten lang meegaan en liefst iets toevoegen aan het leven van onze dierbaren – iets innovatiefs dus.

Daarbij is het een belangrijk gegeven dat het grote shoppen dit jaar, veel meer dan andere jaren, vooral online zal gebeuren. Een belangrijk deel van de consumenten zal winkels mijden, vooral als die (te) druk zijn. Online shoppen verloopt over het algemeen anders dan wanneer je langs de schappen van de Xenos struint; online shoppers zijn eerder geneigd een cadeau te zoeken met een duidelijke functie, dan iets wat er ‘gewoon’ leuk uitziet.

Oké, duurzame cadeaus dus, die een duidelijk doel dienen en in de moderne tijd passen. Maar waar moet je dan aan denken? We hebben vijf leuke suggesties voor je op een rij gezet.

De slimme deurbel

Dé gadget die nagenoeg iedereen wel wil hebben: de slimme deurbel! De bekendste is natuurlijk de Ring, maar dan praat je ook direct over een dure optie. Slimme deurbellen zijn er in allerlei prijscategorieën, met ook verschillende opties. Met een microfoon en speaker, bijvoorbeeld, of juist zonder. Hoe dan ook: de ouderwetse deurbel verdwijnt langzaam uit het straatbeeld.

Wat slimme deurbellen extra handig maakt: de meeste werken op een accu en kun je draadloos via WiFi verbinden, dus ben je voorgoed verlost van bekabeling. Gewoon aan je kozijn schroeven en klaar. Da’s het leukere kluswerk.

Tracking tags

Een geschenk dat zowel in de categorie nuttig als grappig cadeau valt: een tracking tag. Vooral een leuk cadeau voor die ene oom die altijd zijn sleutels (of zijn kat) kwijt is. Je hangt de tag aan je sleutelbos, in de halsband van je hond of in de portemonnee van je puber, en je kunt via je telefoon zien waar de tag zich bevindt.

De robotstofzuiger

Een jaar of tien geleden was dit nu typisch zo’n gadget waarvan je zeker wist dat ie het einde van de garantietermijn niet ging halen, maar tegenwoordig is niets minder waar. Robotstofzuigers zijn eindelijk ver genoeg doorontwikkeld om echt van toegevoegde waarde te zijn in ieder huishouden. Ook hier geldt: ze zijn er in allerlei soorten en maten, en dus ook prijscategorieën.

Over het algemeen worden de robotstofzuigers van iRobot (de Roomba’s) het best gewaardeerd, al zijn ze wel prijzig. Ze leren de lay-out van je woonkamer uit hun hoofd, lopen niet vast op tapijten en beschadigen je tafelpoten niet. Wel zo handig allemaal, natuurlijk.

Digitale cadeaus

Geen plastic verpakking, geen cadeaupapier en dus geen afval: digitale cadeaus zijn helemaal hip en 100% duurzaam verantwoord. Denk aan een e-book, een abonnement op een online dienst – en koop dan niet bij Primera de plastic geschenkbon, maar kies de digitale variant, jij milieupiraat – of gewoon een digitale gift card. Het digitale cadeau is vooral een warme aanrader als de ontvanger net een maand geleden zijn of haar huis ingrijpend heeft ontspuld. Marie Kondo zal trots op je zijn.

Thuiswerk-cadeaus


Half Nederland werkt thuis en blijft dat nog wel even doen. Je kunt er leuk én nuttig op inspringen met een hypermoderne computermuis, of een draadloze lader voor smartphones, of een ander technologisch hulpmiddel dat het werkende leven van de ontvanger zal verrijken. Zo weet je in ieder geval redelijk zeker dat jouw cadeau ook gebruikt zal worden. Wel zo geruststellend.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *