De kunst van restaurant marketing

brand

Iedereen die wel eens in de horeca heeft gewerkt, weet dat de concurrentie moordend kan zijn. Je moet altijd alert zijn op veranderingen in trends, likes en vooral ook dislikes om de anderen een stapje voor te blijven. Dit alles vraagt om een sterk staaltje ondernemingsvaardigheden en ook een flinke dosis restaurant marketing kan geen kwaad. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij een overzicht opgesteld van de verschillende manieren waarop jij het aantal reserveringen voor jouw restaurant kunt verhogen. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Wat is restaurant marketing?

Restaurant marketing is gericht op het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers voor een restaurant. Dit klinkt misschien logisch, maar het is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk talloze factoren die een rol spelen in het eindelijke succes van een onderneming. Zo is het belangrijk om je te richten op de juiste doelgroep, naamsbekendheid te krijgen, aanwezig te zijn op verschillende platformen en acties ondernemen om boven de concurrentie uit te steken.

Als je dit allemaal moet doen en tegelijkertijd ook nog eens het restaurant moet runnen, zal je al gauw merken dat je tijd te kort komt. Daarom is het altijd verstandig om hier een professional voor in te huren, zoals The Fully Bookers. Dit is een bedrijf dat zich volledig gericht heeft op het maximaliseren van de bezettingsgraad van restaurants. Hieronder bespreken we verder hoe zij te werk gaan.

Het gebruik van verschillende online platformen

Een eerste stap die vaak wordt gezet om de naamsbekendheid van een restaurant te verbeteren, is het vergroten van de online presence. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het aanmaken van accounts op allerlei verschillende sociale media platformen, zoals Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat. Dit zijn tegenwoordig namelijk dé plekken waar mensen op zoek gaan naar nieuwe hotspots. Bovendien zijn deze platformen ideaal voor het tonen van alles wat je in huis hebt. Plaats foto’s van heerlijke gerechten, volle eetzalen en aantrekkelijke kortingsacties. Je zult zien dat deze zich al gauw als een lopend vuurtje zullen verspreiden.

Tips en tricks

Wanneer de sociale media kanalen een beetje op gang zijn gekomen, is het tijd om de website aan te pakken. Veel ondernemers onderschatten namelijk het belang van een goed opgezette website. Je komt nu eenmaal niet zomaar in de zoekresultaten voor; hier gaan een hoop ingewikkelde processen aan vooraf. Om je alvast een handje te helpen met het verbeteren van jouw online content, hebben we een aantal eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat de website aantrekkelijk is

Gebruik visuals om de website op te fleuren. Over het algemeen zijn een aantal foto’s en video’s genoeg, maar ook infographics doen het vaak goed. Hiermee zorg je ervoor dat mensen na het openen van de link ook daadwerkelijk geïnteresseerd blijven. Dit vergroot de kans op een boeking en draagt bovendien bij aan een hogere plaats in de zoekresultaten van Google.

Houd de teksten simpel en toegankelijk

Niemand vindt het leuk om grote lappen tekst te lezen. Houd het dus vooral kort en krachtig. Dit doe je onder andere door:

  • Gebruik te maken van alinea’s en tussenkopjes.
  • Korte en lange zinnen af te wisselen.
  • Moeilijke woorden te vermijden.
  • Zoveel mogelijk in de actieve vorm te praten.

Verdiep je in de regels voor Search Engine Optimization

SEO tekstschrijver voor SEO-teksten, zoekwoordonderzoek, meta-descriptions en effectieve content

Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie, verwijst naar de techniek die schuilgaat achter de volgorde van de zoekresultaten van Google. Er zijn allerlei dingen die hierbij een rol spelen, maar voor nu houden we het bij een aantal simpele regels die je kunt volgen, zoals:

  • Plaats het zoekwoord in de titel en het eerste tussenkopje.
  • Herhaal het zoekwoord enkele malen in de tekst.
  • Gebruik interne en externe links.
  • Voeg een call-to-action toe.

Voor alle bovenstaande tips geldt: doe het met mate. Wanneer je alleen gaat focussen op het behalen van een zo hoog mogelijke SEO-score, kan dit afdoen aan de natuurlijke flow van de tekst. Houd dus altijd in gedachten dat je te maken hebt met klanten die vermaakt en verleid willen worden.

Aan de slag

Nu je een beetje een beeld hebt van de verschillende manieren waarop je jouw restaurant in de schijnwerpers kunt plaatsen, is het tijd om aan de slag te gaan. Zet je ideeën op een rijtje, bepaal welke acties voor jou de prioriteit hebben en bespreek de verschillende mogelijkheden met een professional.

Tip: The Fully Bookers is een marketingbureau dat gespecialiseerd is in restaurant marketing en hebben een ervaren en vakkundig team.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *