Hoe zet je een Shopify webshop op in 5 stappen

brand
Hoe zet je een Shopify webshop op in 5 stappen

Hoe zet je een Shopify webshop op in 5 stappen

Een webshop bezitten is populair en ze worden dan ook als paddenstoelen uit de grond gestampt. Steeds meer speelt ons leven online af en we bestellen dagelijks erg veel. Dat is de reden waarom er dagelijks nog meer nieuwe webshops bij komen. Dit is ook een mooie aanvulling op fysieke winkels, zodat ze een breder publiek aanspreken. Gelukkig is het tegenwoordig ook voor niet technische mensen mogelijk om een webshop op te zetten. Je kunt dit namelijk heel makkelijk opzetten met Shopify. In 5 stappen heb je al je webshop online staan. Hieronder delen we dit stappenplan met je. 

https://www.youtube.com/watch?v=G3NLI0VAZ44

Stap 1: Kies je thema 

Een website heeft natuurlijk een (kleuren) thema nodig, zodat het een goede uitstraling heeft en klanten daardoor aan trekt. Als je je webshop gaat maken met Shopify, heb je in een paar muisklikken je thema gekozen en geïnstalleerd. Je kunt hierbij kiezen voor gratis thema’s, maar je kunt ook voor een thema gaan waarvoor je moet betalen. Vaak zijn deze wat mooier en praktischer vorm gegeven. De kosten hiervan variëren tussen de 140 euro en 180 euro.  

Stap 2: Voeg pagina’s toe 

Na het installeren van je thema, ga je pagina’s toevoegen aan jouw webshop. Er zijn een aantal basis pagina’s waaraan je webshop moet voldoen. Dat zijn onder andere de algemene voorwaarden, privacyverklaring, contactpagina, een ‘over ons’ pagina, een pagina met daarop de retour voorwaarden en een pagina waarop staat vermeld hoeveel verzendkosten er gerekend worden en wat de levertijd is. 

Stap 3: Richt je homepagina in 

De homepagina is te vergelijken met de etalage van een winkel. Dit moet er zo aantrekkelijk uitzien dat klanten bij jou ‘binnen’ willen komen. Je kunt je homepagina aantrekkelijk maken door gebruik te maken van knoppen, afbeeldingen en tekst. Op die manier zien klanten wat er te koop is in jouw webshop en prikkel je ze. Met Shopify is dit zo gemaakt.  

shopify

De inrichting van de homepagina is erg belangrijk

Stap 4: Kies jouw product categorieën en voeg je producten toe 

Product categorieën zijn voor de klant handige menu kopjes, voor als ze gericht naar iets op zoek zijn. Als jij bijvoorbeeld een kleding webshop hebt, kunnen de categorieën onder andere schoenen, tassen, broeken, truien en jurken zijn. Zorg dat je mooie product foto’s maakt of laat maken door een fotograaf. Slecht geschoten foto’s trekken geen klanten aan. Je kunt hier ook instellen wat jouw voorraad per product is.  

https://www.youtube.com/watch?v=sELvldy–5Q

Stap 5: Richt je bestelproces in 

In deze laatste, vijfde stap ga je de allerlaatste instellingen aanpassen en de punten op de i zetten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jouw klanten daadwerkelijk een bestelling kunnen plaatsen. Je kunt nu het betaalsysteem gaan koppelen, de verzendkosten instellen en het retour proces instellen. Daarnaast moet je de bezorg opties en de BTW tarieven instellen. Hierna is jouw Shopify webshop klaar voor gebruik! 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *