Shopify webshop inrichten in 8 stappen

brand
Met Shopify bouw je snel en gemakkelijk je eigen webshop.

Shopify webshop inrichten in 8 stappen

Natuurlijk kun je in WordPress je eigen website bouwen. Maar wat als je vervolgens ook een webshop wilt? Shopify is een uitgelezen systeem om een webshop mee in te richten! Welk product je ook wilt gaan verkopen: er is altijd een passende webwinkel bij te bouwen. Met déze praktische tips richt je snel en eenvoudig jouw nieuwe webshop in.

Plan opstellen

Begin allereerst met het opstellen van een plan voor je Shopify website. Misschien heb je al een idee voor de precieze indeling en inrichting van je website. Ga ook zeker op zoek naar inspiratie, want voorbeelden maken het inrichten van jouw webshop alleen maar eenvoudiger. Wanneer wil je je webshop af hebben? Dit kun je wellicht alvast gaan communiceren, via social media of andere kanalen. Bedenk ook of je de webshop helemaal zelf wilt maken, of dat je hulp wilt inschakelen bij de inrichting van je Shopify site. Je kunt dit immers uitwerken naar jouw wens. Het opstellen van zo’n plan geeft houvast.

Shopify account aanmaken

Plan opgesteld? Dan is het tijd om een Shopify account aan te maken. Mocht je eerst nog even vrijblijvend willen rondkijken en instellingen willen uitproberen: Shopify is in de eerste periode gratis. Je zit dus nog niet direct ergens aan vast.

Thema vormt de basis

Als je het plan hebt opgesteld en je account hebt aangemaakt, kies je vervolgens een thema! Het thema bepaalt hoe je website eruit komt te zien. Van een gratis thema tot een betaald thema: zoek uit waar je het liefst voor kiest. Let daarbij op de uitstraling van de uiteindelijke website. Ga je met je gekozen thema voor een mooie én praktische webshop? Beide onderdelen tellen mee!

Begin je Ecommerce onderneming met Shopify.

Homepage maken

De homepage vormt de basis van je website. Richt deze het liefst zo snel mogelijk in, ook als de webshop verder nog niet gereed is. Je kunt hier altijd al wat informatie op kwijt, evenals beeldmateriaal.

Pagina’s inrichten

Naast de homepage spelen de pagina’s op je site een belangrijke rol. Denk aan de contactpagina, de pagina over je bedrijf en de privacyverklaring. Zorg dat de informatie duidelijk is op deze pagina’s.

Producten toevoegen

Voeg uiteraard ook zo snel mogelijk je producten toe aan je webshop! Dit werkt gelukkig eenvoudig via Shopify: het wijst zich vanzelf hoe je informatie en afbeeldingen samenbrengt. Deel de losse producten in op basis van collecties, zodat het geen rommeltje wordt. Ook je bestelproces kan nu live gaan.

Begin je Shopify store gemakkelijk.

Menu van de webshop

Zodra de pagina’s en producten zijn toegevoegd, kun je de navigatie binnen de webshop in orde maken. Richt een overzichtelijk menu in! Zowel bij websitebezoek via een computer als via een telefoon is dat belangrijk. Denk na over een logische indeling, waarin praktisch wordt omschrijven wat er op jouw site te vinden is.

Apps toevoegen

Je kunt verschillende apps toevoegen aan je Shopify website, die het plaatje nog net wat completer maken. Kijk eens rond in de winkel met de apps, om te zien waar je uit kunt kiezen. Van pop-ups tot chatfuncties: het is allemaal handig!

https://youtu.be/2Wg1f2voTgY

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *