Hybride werken heeft het gebruik van smartphones veranderd

brand
Hybride werken heeft het gebruik van smartphones veranderd

Hybride werken heeft het gebruik van smartphones veranderd

Werkt men bij jou op kantoor al hybride? Steeds meer organisaties kiezen sinds de pandemie voor een hybride werkvorm, waarbij nog maar enkele dagen per week op kantoor gewerkt wordt. Het merendeel van de tijd werkt men vanuit huis. Dit biedt verschillende voordelen voor werknemers en werkgevers. Zo worden de kosten van het gebruik van de kantoorruimte gedrukt en staan werknemers niet langer dagelijks in de file wanneer zij naar kantoor gaan of terugkeren naar huis. Het hybride werken heeft impact op de manier waarop we onze zakelijke smartphone gebruiken; het verbruik aan mobiele data en belminuten loopt terug. In plaats van een duur abonnement met onbeperkte data en belminuten af te sluiten, kiezen organisaties voor een compact sim only maandelijks opzegbaar abonnement. In dit artikel lees je er meer over.

Korte overleggen vinden vaker digitaal plaats

Kort online digitaal overleg

Waar men elkaar voorheen belde voor een kort overleg, gebeurt dit tegenwoordig vaak via de apps op de pc van de medewerker. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Zoom en bijvoorbeeld Microsoft Teams. Het verklaart waarom het aantal verbruikte belminuten van medewerkers sterk terugloopt. Deze apps werden op hoog tempo geïmplementeerd, toen thuiswerken de norm werd. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit onze manier van samenwerken met elkaar. Middels deze apps heb je niet alleen de mogelijkheid elkaar (virtueel) aan te kijken, maar kun je er direct een whiteboard of andere tool bij pakken.

Niet alleen binnen organisaties wordt vaker via deze programma’s overlegd; datzelfde geldt voor de overleggen met externe partijen. Waar men voorheen vaak onderweg was om klanten te bezoeken, gebeurt dat tegenwoordig veel minder. Prettig voor de medewerker en goed voor het milieu! Over duurzaamheid gesproken: schaft jouw organisatie nog jaarlijks een nieuwe iPhone of bijvoorbeeld Samsung Galaxy A54 aan? Overweeg eens om voor een refurbished model te kiezen!

Thuis de beschikking over een draadloos netwerk

Doordat we minder vaak onderweg zijn naar kantoor of klanten, is ook het verbruik van mobiele data afgenomen. Thuis hebben medewerkers de beschikking over een goed functionerend draadloos netwerk, waardoor zij nauwelijks nog mobiele data nodig hebben. Voor organisaties is het interessant een analyse los te laten op het huidige verbruik aan mobiele data en belminuten, om op basis daarvan doelgericht voor besparingen te zorgen. Differentieer bijvoorbeeld in de abonnementen voor medewerkers die voornamelijk vanuit huis werken en collega’s die nog regelmatig op pad zijn.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *