In stilte werken? Begin met je pc/laptop

brand
Thoughtful stressed man with a mess in his head

In stilte werken? Begin met je pc/laptop

Heb je een eigen bedrijf en werk je als zelfstandige? Om als ondernemer succesvol te zijn, heb je het juiste gereedschap nodig: snel internet, lekkere koffie en een werkstation dat perfect bij je werkzaamheden past. Of je nu veel online onderzoek doet als schrijver, video’s bewerkt voor social media, of in alle rust moet kunnen werken, de juiste computer maakt een wereld van verschil. Dag in, dag uit. Er zijn gewoon een paar dingen die je nodig hebt om op je best te presteren. Meer weten? Blijf dan zeker even lezen!

De juiste workstation voor zware programma’s

Met een workstation laptop of desktop van Ikbenstil Computers kun je zonder enige problemen de meest veeleisende taken aan. Denk hierbij aan 3D-bewerkingen, grote data-analyses of het draaien van virtuele machines. Een workstation is uitgerust met krachtige onderdelen die speciaal voor professioneel gebruik zijn ontworpen en bieden tal van zakelijke voordelen. Ze hebben de beste processors, veel geheugen en geavanceerde videokaarten zoals de NVIDIA RTX-serie. Met deze specs draaien ze moeiteloos zware programma’s zoals CAD-software en 3ds MAX. Dit is gewoon een must voor ingewikkelde grafische bewerkingen en complexe berekeningen.

Een laptop voor alledaagse taken

Niet iedere ondernemer heeft een zwaar workstation nodig, maar ook in dat geval moet je de juiste laptop kiezen om productief te kunnen werken. Bij het maken van een keuze moet je letten op draagbaarheid en schermgrootte. Een lichte laptop van 13 tot 15 inch is bijvoorbeeld ideaal voor onderweg, terwijl een groter model van 16 tot 17 inch veel comfortabeler is voor thuis. De Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 is prima voor alledaagse taken zoals tekstverwerking en online applicaties. Heb je echter zwaardere taken zoals videobewerking? Dan is een krachtige Intel Core i7 of Ryzen 7 aan te raden en heb je wellicht een workstation nodig. Daarnaast wil je ook genoeg RAM hebben. Je kunt kiezen voor 8 GB voor basisgebruik en 16 GB voor multitasking en verschillende aansluitmogelijkheden zoals USB-A en USB-C.

Snel internet voor ononderbroken werk

Je kunt dan wel een snel workstation hebben maar zonder een goede internetverbinding kom je niet ver. Om optimaal te presteren heb je snel en betrouwbaar internet nodig. Vooral als je met grote bestanden werkt of cloud-gebaseerde activiteiten uitvoert. Je kunt hierbij denken aan online vergaderen en het delen van bestanden. Vooral dan heb je een hoge internetsnelheid nodig. Met internetsnelheden van 200 Mbit/s of meer zorg je voor een stabiele verbinding die niet onderbreekt op momenten waar je deze het hardste nodig hebt. Zo ontstaat er minder kans op vertragingen en zul je dus productief blijven, zelfs als je computer intensief wordt gebruikt.

Tools voor een ergonomische werkplek

Man making focus framing gesture

Tot slot heb je een goed ingerichte ergonomische werkplek nodig voor je gezondheid en productiviteit. Dit begint met een ergonomische bureaustoel die een goede zithouding ondersteunt en rugpijn helpt verminderen. Voetensteunen zijn ook belangrijk, had je die al? Vooral bij vaste bureaus, omdat je op die manier de juiste zithouding kunt aannemen en druk op de benen en rug kan verlichten. Verder vermindert een monitorstandaard die het scherm op ooghoogte brengt de spanning op je nek en ogen. Ook ergonomische toetsenborden zijn niet te missen, zoals die zonder numeriek deel. Deze zijn ontworpen om de afstand tussen het toetsenbord en de muis te minimaliseren en zo het risico op RSI te verkleinen. Wil jij ook productiever werken? Investeer dan zeker in deze tools!

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *