Alles over handige software voor bouwbedrijven en aannemers

brand
handige software

Alles over handige software voor bouwbedrijven en aannemers

Een uitstekende service leveren die gepaard gaat met hoogwaardige en kwalitatieve producten. Dit is de standaard voor de meeste bouwbedrijven en aannemers. Als bedrijf wil je het beste eindproduct kunnen opleveren waar zowel het bedrijf als de klant trots op kan zijn. Maar hoe zorg je dat je het project tijdig oplevert en je geen obstakels onderweg tegenkomt? In deze blog vertellen wij hoe jij je projecten overzichtelijk houdt.   

De oplossing 

Als bedrijf of aannemer wil je het aangenomen project goed uitvoeren. Niemand zit te wachten op onaangename verrassingen; dit vertraagt het proces alleen maar. Of het nu gaat om een verbouwing, om onderhoudswerkzaamheden of een nieuwbouwproject: het is belangrijk dat de papieren van het project te alle tijde overzichtelijk en compleet zijn. De schakels in het proces moeten kloppen en de actuele prijzen moeten duidelijk berekend zijn in de offerte van de klant. Je hebt verschillende mogelijkheden om dit bij te houden, maar wij raden de juiste software bouw aan. Deze software zorgt dat alle schakels met elkaar communiceren. Van de financiële administratie tot het projectbeheer. Je behoudt de controle over documenten en tegelijkertijd waarborg je de kwaliteit en bescherm je de planning.   

handige software

Goede software kan heel veel bedrijfstaken uit handen nemen

De voordelen 

Met de bouw software beheer je processen in een pakket. Je kan gemakkelijk de kosten berekenen en passende offertes versturen. Op deze manier kan je gemakkelijk je voorraad beheren en de benodigde bouwmaterialen bestellen. Ook kan je grote bestanden versturen en kan je op de dashboards diverse projecten inzien en daarbij direct de rapportages daarvan bekijken. Daarnaast raak je nooit iets kwijt, want je werkt altijd online en maakt daardoor direct gebruik van lokale synchronisatie. Via https://www.prostream.app/ kan je veel informatie vinden over het werken met slimme software voor in de bouw. Daarnaast kun je direct berekenen hoeveel tijd je bespaart wanneer je met deze software aan de slag gaat. Handig!    

BIM, een uitkomst voor iedereen 

Als je nog niet overtuigd bent om een via software te werken dan zorgt BIM hier wel voor. Een BIM-viewer is een functie die ervoor zorgt dat iedereen binnen het bedrijf weet waar hij of zij aan toe is en direct de benodigde informatie van het project kan inzien. Het is een programma wat een project in 3D kan illustreren. Op deze manier kan je het project bekijken, bewerken en controleren. Het maakt het communiceren en het samenwerken makkelijker en het vermindert de faalkosten van het bouwproject. Via de BIM-viewer van Autodesk raak je betrokken bij het bouwen en het beheren van diverse projecten. En dit alles binnen het documenten systeem wat al in je bezit is. Een leuk extraatje. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *