Is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

brand
zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Ben je onlangs voor jezelf begonnen? Dan moet je van alles regelen. Je moet er onder meer voor zorgen dat je goed verzekerd bent. Wanneer je op zoek gaat naar zakelijke verzekeringen, ontdek je snel genoeg dat er nogal wat mogelijkheden zijn. Omdat niet alle verzekeringen verplicht zijn, twijfel je misschien welke je wel en niet af moet sluiten. In deze tekst staat de aansprakelijkheidsverzekering centraal.

Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht voor ondernemers. Dit kan voor jou een reden zijn om deze verzekering niet af te sluiten. Je bespaart in dat geval kosten, want je draagt niet iedere maand premie af. Wanneer je ervoor kiest om deze verzekering links te laten liggen, kan dit je ook veel geld kosten. Je moet de kosten voor het verhelpen van de schade dan immers zelf betalen. Dit is niet het geval als je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluit. De schade wordt in dat geval vergoed door jouw verzekeraar.

zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Het is niet verplicht om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben

Redenen om toch een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten

Alhoewel een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) niet verplicht is, zijn er veel ondernemers die deze verzekering afsluiten. Twijfel je nog? Wij zetten hier 3 reden om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten op een rijtje. 
 
1. Je hoeft schade niet uit eigen zak te betalen  
De voornaamste reden om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten, is dat je schade niet uit eigen zak hoeft te betalen. De schade wordt namelijk vergoed door een verzekeraar als je hier volgens de wet aansprakelijk voor bent. Zo’n verzekering kan een mogelijk faillissement voorkomen, want schadeclaims kunnen behoorlijk hoog oplopen. 
 
2. Fouten door medewerkers zijn ook verzekerd 
Heb je medewerkers in dienst? Dan is het zeker aan te raden om een AVB af te sluiten. Zij kunnen ook schade aanrichten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Om te voorkomen dat dit grote financiële gevolgen heeft voor jouw bedrijf, sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af. Deze verzekering dekt namelijk ook de schade die medewerkers aanrichten. 
 
3. Kleinere kans dat je opdrachten misloopt 
Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is weliswaar niet verplicht, maar opdrachtgevers stellen deze steeds vaker als eis. Ben je niet verzekerd voor aansprakelijkheid en is dit een eis van een opdrachtgever? Dan is de kans groot dat je de opdracht misloopt.

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien wel een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten. Vaak hoef je hier de deur niet meer voor uit, want bij de meeste verzekeraars kun je online een aanvraag indienen. Op de site van de verzekeraar doorloop je een aantal simpele stappen, waarna je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan kunt vragen. Allereerst beantwoord je een paar vragen en vervolgens kies je de dekking. Hierna krijg je direct te zien hoeveel premie je gaat betalen.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *