Je bedrijf promoten: Dit zijn de verschillende manieren

brand
Zo promoot je je start-up

Je bedrijf promoten: Dit zijn de verschillende manieren

Heb jij je eigen bedrijf en ben je nog op zoek naar creatieve ideeën om je bedrijf te promoten? In dit artikel leer je verschillende leuke manieren om reclame te maken voor je bedrijf. Een leuke manier om je bedrijf te promoten is door flyers te drukken. Dit kun je heel goed zelf doen. Het is een leuke bezigheid waar je je creativiteit in kwijt kan. Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij het ontwerpen en laten drukken van flyers? Lees dan snel verder.

 Waar moet je aan denken?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het ontwerpen van je flyers:

– Welk doel heeft je flyer?
– Maak een mooi design, die voortkomt uit de huisstijl van jouw bedrijf.
– Alleen tekst leest niet fijn, zorg voor een goede balans en gebruik afbeeldingen.
– De teksten en afbeeldingen moeten van goede kwaliteit zijn.
– Vind een goede drukker en lever de juiste bestanden aan. Houd hierbij rekening met eventuele snijranden
– Niemand heeft tijd om een heel boekwerk te lezen. Houd je tekst kort en bondig.
– Bepaal de grootte van je flyer. Houd bijvoorbeeld rekening met de grootte van een brievenbus.

Social media inzetten om je bedrijf te promoten

Social media

Je kunt je offline promotie ook koppelen aan je online marketing. Heb je bijvoorbeeld al een social media account? Dan kun je een QR-code op je flyer ontwerpen, die de lezer alleen maar hoeft te scannen en meteen op jouw specifieke profiel brengt.

Folders drukken

Een mooie manier om je flyers om te volgen is door het inzetten van folders. Het voordeel van het maken van een folder is dat je er veel informatie op kwijt kan. Let wel op! Een folder die er onaantrekkelijk uit ziet, gaat vaak direct de prullenbak in. Houd ook hier een mooie balans tussen tekst en afbeeldingen. Ook is het belangrijk om de lappen tekst onder te verdelen in deelonderwerpen. Zo kun je gebruik maken van tussenkoppen om de leesbaarheid te vergroten. Je folder is eigenlijk je showroom op papier. Maak hier dan ook gebruik van! Naast informatie over verschillende producten of diensten is het ook belangrijk om je contactgegevens te benoemen. Je wilt namelijk dat de lezer ook overgaat tot actie. Het doel van je folder kan verschillen. Pas hier je design ook op aan. Het design moet weer representatief zijn voor je bedrijf of merk. Gebruik dus hetzelfde lettertype, kleuren en vormen. Ben je klaar met het maken van je design? Dan kun je je folders drukken. Overtuigd van het gebruik van flyers en folders? Waar wacht je dan nog op? Ga ook aan de slag!

Bedrijf promoten door folders

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *