Kosten bespaar je zo met een sim only abonnement

brand
Kosten bespaar je met een sim only abonnement

Kosten bespaar je zo met een sim only abonnement

Dat een mobiele telefoon tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van ons leven is geworden hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen, maar misschien kun jij maandelijks wel flink besparen op je kosten voor je abonnement. Zou dat niet leuk zijn?

Je mobiele telefoon is tegenwoordig natuurlijk veel meer dan alleen een manier om te bellen. Je neemt hem overal mee naartoe om in contact te blijven via chatapps, social media en het is dus eigenlijk een soort kleine laptop geworden. Sommige mensen hebben niet eens meer een laptop of computer, maar doen alles met de smartphone.

Omdat we tegenwoordig natuurlijk veel meer met onze telefoon doen, is het ook niet zo gek dat mensen bereid zijn om meer te betalen voor de telefoon. Een nieuwe iPhone met een beetje geheugen erin kost je al snel tegen de €1000,-. Dat is een flink bedrag voor een telefoon en veel mensen kiezen er dan ook voor om een telefoon op afbetaling te kopen. Ze sluiten een koop op afbetaling af bij de provider en betalen maandelijks een bedrag voor het toestel. Dit bedrag is meestal in combinatie met de kosten een sim only abonnement.

Telefoon afbetaald? Kies dan voor sim only en bespaar flink!

Sim only abonnement

Na verloop van tijd heb je de provider iedere maand het geld betaald en is de telefoon in feite afbetaald. Deze telefoon is nu helemaal van jou. De meeste mensen kiezen er dan voor om weer een nieuwe koop op afbetaling te doen. Ze gaan weer maandelijks betalen voor een nieuwe model telefoon. Op zich is dat ook wel te begrijpen. Na een jaar of 2 – 3 is er zeker weer een veel beter en nieuwer model op de markt gekomen die weer allerlei nieuwe functies heeft.

Toch is het geen gek idee om eens te overwegen of je nog even door kunt met dat oude toestel. Zeker de telefoons van Apple staan erom bekend dat ze heel lang goed blijven en ook updates blijven ondersteunen. Als je namelijk je huidige telefoon gewoon blijft houden en dus geen nieuwe op afbetaling koopt, kan je dat flink in de kosten schelen! We snappen best dat een nieuwe telefoon leuk is, maar waarom niet maandelijks flink kosten besparen op je telefoonabonnement? Je kunt vast wat leukers bekenken om te doen met dat geld?

Refurbished is ook een optie

Mocht je nu toch graag een wat nieuwe toestel willen hebben, maar niet meteen het nieuwste model willen hebben dan is een refurbished toestel ook nog een optie. Dit is een beetje een middenweg. Je zou bijvoorbeeld een 1 of 2 generaties nieuwere telefoon kunnen kopen als refurbished toestel.

Refurbished telefoons zijn in feite tweedehands toestellen, het grote verschil is echter dat deze door een gespecialiseerd bedrijf helemaal zijn nagelopen en opnieuw geïnstalleerd zijn. Er zit ook vaak garantie op. Je kunt op deze manier toch een wat nieuwere telefoon kopen, maar hoeft hier geen duizenden euro’s voor neer te tellen!

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *