Linkbuilding met afbeeldingen in 3 stappen

brand
Rusty Chain by Click

Linkbuilding met afbeeldingen in 3 stappen

 

The Art of Linkbuilding by Bloeise

Krijg je ze ook? Verzoekjes voor een linkruil. Vaak van relatief mindere sites tov je eigen site. Binnenkomende linkjes zijn wel belangrijk voor je linkprofiel, en daar kijkt Google oa naar bij het bepalen van de zoekresultaten. In navolging van mijn 2 blogs over het vinden en maken van rechtenvrije afbeeldingen, een blog over linkbuilding met afbeeldingen in 3 stappen. Geef je het liever uit handen? Bekijk dan onze dienst Linkbuilding.

Afbeeldingen vinden – stap 1
Rusty Chain by Click

Ik zoek een afbeelding van een ketting, er zijn vast meer Engelse resultaten, dus ik zoek op Chain in een aantal gratis fotoarchieven. Ik vind bovenstaande foto, Rusty Chain op de website van Morguefile.com, met de beperking dat ik deze niet mag doorverkopen of verspreiden onder mijn eigen naam, maar ik mag de foto wel bewerken en gebruiken.

Afbeelding bewerken – stap 2

The Art of Linkbuilding by Bloeise

Ik ga naar PicMonkey.com en upload de foto. Ik doe een aantal bewerkingen: stukje eraf met Cropping, kleuren filter, belichting aanpassen, toevoegen banners en tekst. Voila. Een eigen vrij te gebruiken afbeelding.

Afbeelding delen met Attributie – stap 3

Flickr.com is het meest gebruikte medium om foto’s te delen én te vinden. Maak je eigen Flickr account aan, en denk bij het uploaden van de afbeelding aan het volgende:

  • Gebruik de juiste titel, omschrijving en tags zodat je foto goed gevonden wordt.
  • Zet de rechten (licensing) op Attribution. Jouw foto mag alleen gebruikt worden bij bronvermelding naar jou toe.
  • Geef in de omschrijving van je foto en in je profiel duidelijk aan hoe attributie gaat: met een werkende link naar jouw website. Dit moet een DOFOLLOW link zijn, geen NOFOLLOW link. (anders heb je er nog niks aan)

Linkbuilding

Bloeise afbeelding op newhostreviews.com/

Bloeise afbeelding op newhostreviews.com, origineel van Keyword not provided artikel

Dit heeft Bloeise al 3 waardevolle links opgeleverd. En het mooie is: wanneer je eenmaal een goede afbeelding hebt gedeeld, hoef je er niks meer aan te doen!

Nog wel 2 punten: ik maakte deze blog eerst met een foto die ik vond via Google Images, maar er bleken toch attributie rechten op te zitten. Dus moest het even opnieuw doen. En als je regelmatig aan linkbuilding doet, is het handig om ook te kijken of je afbeeldingen wel de juiste attributie krijgen. Dat kun je doen via een Google melding op je bedrijfsnaam, dan krijg je een melding wanneer je bedrijf wordt genoemd op een nieuwe pagina. Of via Google Afbeeldingen zoeken op je afbeelding, dan zie je waar Google die terug ziet.

Vind je auteursrechten een lastig onderwerp, overweeg dan je eigen foto’s of materiaal beschikbaar te stellen.

Linkbuilding uitbesteden? Hier lees je hoe een linkbuilding abonnement werkt

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *