Milieuvriendelijke en kleine geschenken: een plezier om te schenken aan anderen

brand
Meisje geeft groen blaadje

Milieuvriendelijke en kleine geschenken: een plezier om te schenken aan anderen

Het schenken van cadeautjes aan een vriend, je moeder of een collega is altijd aangenaam. Maar in de huidige tijd is het nog crucialer om betekenisvolle geschenken te geven. Aan voorwerpen die langer meegaan dan slechts enkele maanden en die je ecologische voetafdruk niet vergroten. Dit kan worden bereikt door het aanbieden van duurzame geschenken. Deze zijn niet alleen leuk of lekker, maar ook gunstig voor het milieu. Ben je benieuwd naar welke opties er zijn? Hieronder vind je zes suggesties voor leuke én duurzame cadeau-ideeën.

Een herbruikbare fles met gepersonaliseerd ontwerp

Een herbruikbare fles, zoals een Dopper met logo, is altijd een goed idee, omdat deze gemakkelijk in een schoudertas past. Het grote voordeel is dat de ontvanger altijd toegang heeft tot gezond drinkwater. Voldoende hydratatie is natuurlijk van groot belang. Wil je de fles een persoonlijke touch geven? Voeg dan een leuke tekst toe of laat de fles bedrukken met de naam van de persoon. Je kunt zelfs kiezen voor een fles met daarop een logo.

Milieuvriendelijke en biologische snacks

Een tussendoortje voor op het bureau of in de tas is altijd lekker, maar een ecologisch verantwoorde versnapering geeft een nog beter gevoel. Denk aan chocolade van Tony’s Chocolonely, waarbij rekening wordt gehouden met eerlijke productie, of aan nootjes die duurzaam zijn geoogst en verwerkt. Vaak zijn deze snacks ook vrij van kunstmatige toevoegingen, wat ze nog gezonder maakt voor het lichaam.

Natuurlijke verzorgingsproducten

De huid verdient ook natuurlijke verzorging, omdat alles wat je op je huid aanbrengt uiteindelijk in je lichaam terechtkomt via de poriën. Natuurlijke cosmetica bevat geen plastic, parabenen of andere synthetische ingrediënten. Het goede nieuws is dat sommige merken deze producten zelfs aanbieden in aantrekkelijke cadeauverpakkingen. Op deze manier kun je met een gerust hart natuurlijke cosmetica als geschenk geven.

Geurkaarsen van natuurlijke was

Een groeiende trend zijn geurkaarsen gemaakt van natuurlijke was. Het is algemeen bekend dat gewone geurkaarsen chemische parfums bevatten. Wanneer deze worden aangestoken, adem je de dampen in, wat minder gunstig is voor de gezondheid in vergelijking met natuurlijke varianten. Gelukkig ruiken natuurlijke geurkaarsen net zo heerlijk en dit maakt ze tot een aantrekkelijk en duurzaam cadeau.

Zaden voor de moestuin

Sinds de opkomst van de coronapandemie zijn steeds meer mensen begonnen met moestuinieren. Het kweken van je eigen groenten brengt rust en voldoening met zich mee. Bovendien is er bijna niets smakelijkers dan zelfverbouwde groenten. Ken je iemand die hier interesse in heeft en wellicht ook wat groene vingers bezit? Overweeg dan om zaden voor bijvoorbeeld wortels, radijsjes of tuinkers te schenken. Hiermee draag je letterlijk bij aan het verbeteren van iemands leven. Wil je weten waar je die geschenken met logo kan halen? Greengiving helpt je er graag bij!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *