Stap over op het gebruik van elektrische voertuigen binnen je organisatie

brand
Twee mannen praten in en bij een tractor

Stap over op het gebruik van elektrische voertuigen binnen je organisatie

Het verduurzamen van je onderneming wordt steeds populairder. Enerzijds om je ecologische voetafdruk te beperken, anderzijds om kosten te besparen en daarmee betere bedrijfsresultaten neer te zetten. De verduurzaming van processen binnen de organisatie kent verschillende vormen. Van het kopen van een elektrische stapelaar bij Equipment4U, tot het monteren van zonnepanelen en bijvoorbeeld het investeren in een 3D printer binnen je werkplaats. Zo’n 3D printer maakt een on demand levering van onderdelen voor het productieproces mogelijk. In dit artikel lees je meer over de verduurzaming van het wagenpark. Welke mogelijkheden heb je, naast de bewuste keuze voor een elektrische stapelaar? 

Elektrische voertuigen voor een magazijn of loods 

Binnen een groot magazijn of bijvoorbeeld een loods vinden dagelijks veel bewegingen plaats van zware objecten. Denk aan pallets die vanuit de aanrijdende vrachtwagens op de juiste plek in de schappen moeten worden gezet. Of denk aan het inladen van deze vrachtwagens, eveneens met goed gevulde pallets. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van een vorkheftruck of bijvoorbeeld pallettrucks. Kies voor de elektrische pallettrucks en -vorkheftrucks, om het milieu niet onnodig zwaar te belasten. 

Elektrische heftrucks bieden meer voordelen 


Niet alleen verduurzaam je jouw onderneming met de bewuste keuze voor elektrische pallet- en heftrucks. Denk ook aan het feit dat het je tot een betere werkgever maakt voor collega’s op de vloer. Zij hebben niet langer te maken met de schadelijke, vieze uitstoot van vorkheftrucks op diesel. Evenals dat het gebruik van bijvoorbeeld de pallettruck het werk in algemene zin makkelijker maakt. Er kan op hetzelfde moment meer verplaatst worden met minder moeite. 

Elektrisch wagenpark met leaseauto’s 

Ook voor organisaties zonder zo’n grote loods of een eigen magazijn is het verduurzamen van het wagenpark interessant. Kies bijvoorbeeld bewust voor het aanbieden van volledig elektrische leaseauto’s aan medewerkers. Ook een hybride model kan nog een optie zijn, wanneer je momenteel nog gebruik maakt van auto’s op benzine of diesel. Hybride leaseauto’s zijn voornamelijk interessant, wanneer medewerkers regelmatig lange stukken rijden. Je wilt voorkomen dat zij tussentijds op moeten laden. 

Het verduurzamen van het wagenpark beperkt je ecologische voetafdruk. Daarbij maakt het je een interessante werkgever voor werkzoekenden. Duurzaamheid binnen organisaties speelt een steeds belangrijker rol bij de keuze die werkzoekenden maken, wanneer zij ergens solliciteren. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt hebben werkzoekenden de mogelijkheid een organisatie te kiezen die qua werkwijze en idealen volledig bij ze past. Duurzaamheid kan hier een onderdeel van zijn. 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *