Tips bij het gebruik van dozen bij een onderneming

brand
Dozen voor zakelijk gebruik

Tips bij het gebruik van dozen bij een onderneming

Dozen zijn een onmisbaar onderdeel van de verpakkings- en transportindustrie. Ondernemingen gebruiken dozen om producten veilig en efficiënt te vervoeren. Het is daarom belangrijk dat ondernemingen bij Superdoos de juiste dozen kiezen en deze op de juiste manier gebruiken. Welke tips zijn er allemaal? Dat lees je hier!

De juiste doos selecteren

Allereerst is het van belang dat ondernemingen de juiste doos selecteren voor de producten die ze willen verzenden. De grootte en het type doos moeten worden afgestemd op de grootte en het gewicht van de producten. Een te grote doos kan leiden tot schade aan de producten tijdens het transport, terwijl een te kleine doos de veiligheid van producten in gevaar kan brengen. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen. Voor een onderneming is het ook fijn om herkenbaarheid te creëren. Dit kan ook toegepast worden bij de dozen. Je kunt namelijk makkelijk bedrukte dozen op maat bestellen, waardoor je ook als jouw product verpakt is, een stukje herkenbaarheid hebt op de dozen die je gebruikt.

Het type doos

Dozen slim opbergen

Naast grootte is het ook belangrijk om de juiste type doos te kiezen. Er zijn verschillende soorten dozen beschikbaar, zoals enkel golfkarton, dubbel golfkarton en driedubbel golfkarton. Enkel golfkarton is geschikt voor lichte producten, terwijl dubbel golfkarton beter geschikt is voor zwaardere producten. Driedubbel golfkarton is het sterkste type doos en wordt aanbevolen voor extreem zware of waardevolle producten.

Gebruik van dozen

Wanneer de juiste doos is geselecteerd, is het belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken. Het is aan te raden om de doos goed te vullen met beschermingsmateriaal om te voorkomen dat de producten tijdens het transport bewegen. Hierdoor wordt de kans op schade aan de producten verkleind. Er zijn verschillende soorten beschermingsmateriaal beschikbaar, zoals luchtkussens, papieren verpakkingsmateriaal en schuim.

Afsluiten van dozen

de juiste doos inzetten

Het is ook belangrijk om de doos goed af te sluiten. Gebruik bij voorkeur tape van goede kwaliteit en breng deze in meerdere lagen aan om te voorkomen dat de doos tijdens het transport opengaat. Vergeet niet om het adreslabel op de doos te plaatsen en deze goed leesbaar te maken. Dit voorkomt dat de doos zoekraakt tijdens het transport.

Dozen opbergen

Tot slot is het belangrijk om dozen op een veilige en efficiënte manier op te slaan. Zorg ervoor dat de dozen op een droge en veilige plek worden opgeslagen om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Daarnaast is het handig om de dozen op een logische en georganiseerde manier te stapelen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gevonden wanneer ze nodig zijn.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *