Tips om je bedrijf in Flevoland op de kaart te zetten

brand
Bedrijf Flevoland op de kaart zetten

Tips om je bedrijf in Flevoland op de kaart te zetten

Toegegeven – in Flevoland kent iedereen elkaar en is het belang van mond-tot-mondreclame niet te onderschatten. Toch kun je enkele online marketing trucjes toepassen om je nieuwe bedrijf in deze mooie provincie op de kaart te zetten.

1. Kies of koop een logische domeinnaam

Of je nu een winkel, kantoor, restaurant of kroeg opent in Flevoland, jouw bedrijf heeft een website nodig. Als jouw dienst of product veel concurrentie heeft, is het belangrijk om op de eerste pagina van Google terecht te komen als iemand jouw dienst of product opzoekt. Neem bijvoorbeeld incassobureau.nl: iedereen snapt dat deze website incasso aanbiedt! Google snapt dit ook. Werk je enkel lokaal? Dan kun je zelfs Flevoland (of een specifieke stad of dorp) toevoegen aan je URL! 

2. Vul goed je Google My Business in

Denk je nu ‘Google My Business’, wat is dat? Wel, Google My Business is dat rechthoekige vakje dat je rechts op Google te zien krijgt als je bijvoorbeeld de openingstijden van een restaurant in je buurt opzoekt. Zorg ervoor dat dit correct ingevuld is met je adres, website, openingstijden (vul ook de feestdagen in!) en foto’s. Als je bedrijf behoorlijk nieuw is, is het ook een aanrader om gelukkige klanten om een positieve recensie te vragen. De Google reviews trekken potentiële nieuwe klanten aan en ook de zoekmachine lust ze wel: bedrijven met een goed geoptimaliseerde Google My Business scoren beter in lokale zoekopdrachten. 

3. Adverteer lokaal 

Wist je dat je op Google Ads kunt adverteren op een heel specifieke locatie? Zo kun je voor je nieuwe bedrijf kiezen om eerst lokaal te groeien door enkel te adverteren naar de inwoners van Flevoland toe. Ook social media is anno 2020 iets dat een bedrijf ontzettend kan laten groeien. Aan de hand van tags kun je potentiële klanten bereiken, maar ook bijvoorbeeld geotags zijn belangrijk. Als je op je Instagram-story steeds Flevoland tagt, dan kunnen mensen je vinden als ze naar alle stories van Flevoland kijken. 

Wij wensen je alvast veel succes!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *