Zoekmachine marketing: tips om hoger te ranken in Google

brand
Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing: tips om hoger te ranken in Google

Zoekmachine marketing is één van de belangrijkste factoren om met jouw bedrijfswebsite meer omzet te genereren. Online is het steeds moeilijker om jezelf te onderscheiden van concurrentie en een beetje hulp bij dit soort marketing is vaak niet mis. Na het lezen van dit artikel kun je zelf de basis uitvoeren van de zoekmachine optimalisatie van jouw bedrijf!


Optimaliseer de techniek van jouw website

Techniek is één van de belangrijkste factoren als het gaat om zoekmachine marketing. Als de techniek van jouw website namelijk niet in orde is, dan wordt het extreem lastig om bovenaan in Google te ranken. Bij het optimaliseren van de techniek van jouw website kun je denken aan het optimaliseren van de menu- en url structuur, maar ook het sneller maken van de website. Dit doe je door het juiste formaat afbeeldingen te gebruiken en geen grote bestanden up te loaden.

Meer bezoekers op de website: spreek bezoekers aan met relevante content

Content is naast techniek een factor waar je goed op wilt scoren. Dit doe je door diverse zoekwoorden onderzoeken uit te voeren en deze zoekwoorden regelmatig op de website te laten verschijnen. Belangrijke factor hierbij is dat je unieke en relevante content schrijft en de belangrijke zoekwoorden niet al te vaak gebruikt. Voor de zoekmachines is het vooral belangrijk dat de bezoekers de informatie krijgen te zien waar zij naar vragen. Ook zul je de website regelmatig moeten voorzien van nieuwe content, aangezien de zoekmachines dit zeer waarderen.

De autoriteit van de website verhogen

Zoekmachines laten websites met een hogere autoriteit vaak hoger in de zoekresultaten zien dan websites met een lage autoriteit. De autoriteit van je website kun je verhogen door aan linkbuilding te doen. Hierbij ruil je links met overige websites die ook hoger willen ranken. Ook kun je met linkbuilding eventueel meer bezoekers op de website krijgen doordat bezoekers van de andere website doorklikken. Twee vliegen in één klap dus!

Adverteren in de zoekmachines

Het is eigenlijk altijd belangrijk om naast zoekmachine optimalisatie ook tijd en energie te besteden aan het adverteren in de zoekmachines. Deze resultaten worden vaak bovenaan de zoekmachines laten zien en je hoeft hiervoor niet veel te doen, alleen direct de advertenties te betalen. Natuurlijk zul je ook een goede tekst moeten schrijven om potentiële bezoekers over te halen om op de advertentie te klikken. Heb je moeite met het schrijven van originele advertenties voor bijvoorbeeld om Google? Dan kun je adwords uitbesteden. Zo weet je zeker dat jouw bedrijfswebsite zichtbaar is bij de juiste zoekwoorden!

Door het optimaliseren van de bedrijfswebsite op techniek, content en autoriteit zorg je ervoor dat je beter zichtbaar bent in de zoekmachines. Vaak kost dit veel tijd en geld, maar het resultaat is het zeker waard. Om op korte termijn beter te ranken in de zoekmachines kun je adverteren via Google. Hiervoor hoef je niet de gehele website te optimaliseren, maar ben je vaak wel snel goed zichtbaar voor potentiële klanten. Succes met het optimaliseren van jouw website voor zoekmachine marketing!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *