Aan Office 2019 komen op een legale én betaalbare manier – zo werkt het

brand
Aan Office 2019 komen op een legale én betaalbare manier – zo werkt het

Aan Office 2019 komen op een legale én betaalbare manier – zo werkt het

Als ondernemer ontkom je er op den duur niet aan om een legale, zakelijke licentie voor Microsoft Office aan te schaffen. Het complete Office-pakket is dé oplossing voor je zakelijke mail, het opstellen van offertes en facturen, maar ook voor het bijhouden van je administratie en het geven van presentaties aan klanten of medewerkers. Er is alleen één probleem: een licentie is relatief duur en Microsoft Office aanbiedingen doet Microsoft niet echt aan. Voor wie weet waar hij moet zoeken, zijn er echter ook goed betaalbare alternatieven.

Waarom Microsoft Office van Microsoft?

Je zult je als ondernemer misschien weleens afvragen of het nu echt nodig is, Microsoft Office voor bedrijven aanschaffen. Je zou toch verwachten dat er tal van goedkopere, of wellicht zelfs gratis, alternatieven zijn? Vrijwel iedere ondernemer wereldwijd heeft immers behoefte aan een e-mailprogramma, tekstverwerker en spreadsheetsoftware.

Die gedachte is niet zo gek, en ja, er zijn inderdaad alternatieven, gewoon voor Microsoft Windows. Free Office en Open Office zijn twee bekende voorbeelden. Het zijn gratis softwarepakketten die lijken op Microsoft Office en die voor iedereen toegankelijk zijn. Er kleven echter wel belangrijke nadelen aan dit soort alternatieven. Het uitwisselen van bestanden met klanten en leveranciers kan lastig zijn, omdat je continu scherp moet zijn op de extensies die je je bestanden meegeeft. De lay-out wijkt af, je hebt veel (echt véél) minder opties en het aantal programma’s dat in het pakket zit, is sowieso een stuk lager. Tekstschrijvers zullen merken dat aanpassingen en opmerkingen niet op dezelfde manier wordt bijgehouden. Kortom: je komt misschien nog eventjes weg met een gratis Office-alternatief, maar op den duur wil je als ondernemer ‘gewoon’ alles professioneel regelen.

Kijk uit voor namaak en illegale kopieën

Fraud alert on laptop - cartoon

Wie even zoekt op eBay of Marktplaats heeft binnen mum van tijd voor een paar euro een Office-licentie te pakken. Via downloadsoftware kun je complete pakketten zelfs zo gratis binnenharken. Geen vuiltje aan de lucht, toch? Wel degelijk!

Als ondernemer lig je onder een vergrootglas. Goedkoop is over het algemeen duurkoop. Een complete licentie voor een paar euro? Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Microsoft geeft aparte licenties uit voor particuliere en zakelijke gebruikers, maar ook voor ontwikkelaars. Deze laatste variant – de ontwikkelaarslicenties – worden vaak misbruikt en illegaal doorverkocht. De nietsvermoedende gebruiker merkt hier weinig van, maar bij een corporate audit of een onverwachte licentie-controle val je onherroepelijk door de mand; je gebruikt immers illegale software. Dat wordt betalen, Pannenkoek. 

Ook het voor zakelijke doeleinden inzetten van de goedkopere, particuliere variant van Office is verboden. De risico’s die daar aan kleven, wil je als ondernemer niet nemen.

Betaalbare, legale opties

Zit er dan helemaal niets anders op dan elke maand tientallen euro’s aftikken bij Microsoft? Gelukkig wel! Online kun je tegen veel lagere tarieven volstrekt legale licenties kopen voor bijvoorbeeld Microsoft Office 2019. Check wel goed met welke partij je van doen hebt – een schimmige, Russische website is over het algemeen minder goed te vertrouwen dan een goed onderhouden, Nederlandstalige site met een KvK-nummer en Nederlandse beoordelingen erop.

Eén van die Nederlandse partijen voor Microsoft Office 2019 keys is Onlinekeys.nl. Door groot in te kopen bij leveranciers en bijna tegen kostprijs te leveren, kun je hier voor een paar tientjes complete licenties aanschaffen. Je krijgt dan een digitale versie – dus geen discs – die je direct bij Microsoft kunt downloaden. Heb je hulp nodig? Ze geven Nederlandstalige support. Bovendien bieden ze ook goedkope Windows licenties (Windows 7, 10 en 11). Check anders wel even Onlinekeys.nl reviews online, zodat je zeker weet dat het goed zit.

Op die manier kan even onderzoek doen en slim handelen je als ondernemer tientallen euro’s per maand besparen, zonder dat je aan professionaliteit of gebruiksgemak hoeft in te boeten.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *