Alles digitaal: wat betekent dat voor recruitment?

brand

Het internet maakt alles bereikbaar. Dat betekent voor bedrijven meer kansen in nieuwe markten, maar ook meer bedreigingen van nieuwe concurrenten. Zo is het ook voor recruitment. Je kunt sneller mensen vinden en bereiken, maar dat geldt ook voor je concullega’s die in dezelfde talentenpoel vissen. Zeker in de Randstad moet je niet alleen een marktconform aanbod doen, maar ook een geweldige baan in een leuke werkomgeving promoten.

  • Website
    Je website is de spil in online recruitment. Het is jouw kanaal waarop je zonder enige advertentiekosten jouw bedrijf en vacatures onder de aandacht brengt. Precies zoals jij wilt. Want gratis vacaturesites spreken weliswaar een groter publiek aan, maar alleen op je eigen website heb je alle ruimte voor jouw verhaal. Maak je wel genoeg gebruik van alle mogelijkheden?
  • Social media
    Interactie en relevantie. Social media dwingt bedrijven om te schakelen. Van zenden naar luisteren, van een wij-verhaal naar het perspectief van je volgers. Zet je in op social media, en dat raden we zeker aan, dan heb je twee uitdagingen. Het laten groeien van volgers en ze op de juiste manier te wijzen op vacatures.
  • Content
    Uit kostenoverwegingen kiezen sommige bedrijven voor stockfoto’s. Terwijl dat vaak potentiële kandidaten afschrikt, want die zijn juist benieuwd hoe jouw bedrijf en medewerkers er echt uitzien. En waarom is jouw bedrijf nu een geschikte werkgever? Jouw verhaal moet potentiële kandidaten verleiden. Laat daarvoor ook je werknemers aan het woord.

DOWNLOAD het e-book: Gevonden! 43 online recruitment tips voor website, content en social media

+ BONUS! Vijf tips voor een efficiënte fotoshoot

43 online recruitment tips

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *