Alles over het leasen van een Mercedes

brand
Leasen van een auto

Alles over het leasen van een Mercedes

Als het om auto’s gaat dan zijn er veel opties op de automarkt om te overwegen. Allereerst is het natuurlijk mogelijk om een auto te huren. In principe is dit het minst voordelig, omdat de auto duur is om te huren. Dit betekent echter niet dat een auto kopen goedkoop is. Op de lange termijn is het echter wel voordeliger om een auto te kopen, het is aan het begin alleen een grote investering. Als je iets tussen het huren van een auto en het kopen van een auto zoekt dan is het leasen van een auto zeker een goede optie! Weet je niks van het leasen van een auto? We vertellen je meer in dit artikel.

Wat wordt er bedoeld met het leasen van een auto?

Met het leasen van een auto wordt er bedoeld dat je een auto in bruikleen hebt. Dit is echter niet hetzelfde als huren, omdat het contract van een lease langduriger is. Je least namelijk voor een minimum van zes maanden tot zelfs zes jaar! Voor niks gaat echter de zon op en dat geldt ook voor het leasen van een auto.

Voor het leasen van een auto betaal je maandelijks een termijnbedrag. In dit termijnbedrag wordt rekening gehouden met de aankoop van de auto. Kies je dus voor een duurdere auto, zoals een Mercedes, dan zal je termijnbedrag hoger zijn. Kies je voor een goedkopere auto dan is je termijnbedrag lager. Ook zit in je termijnbedrag het onderhoud, de verzekering van de auto en de wegenbelasting inbegrepen.

Dit is echter een groot voordeel van een lease nemen. Alle kosten die verbonden zijn aan de auto zitten in een maandelijks bedrag. Tevens rij je met een lease auto altijd in de meest nieuwste auto’s. Dus ook in een Mercedes!

Leasen

Financial lease versus private lease

Wil je een Mercedes financial lease? Of ga je toch voor de Mercedes private lease? Het is goed om het verschil tussen een financial lease en een private lease te weten voordat je een keuze maakt. In principe is dit verschil enorm simpel.

Bij een private lease ga je een lease contract aan als particulier. Dit betekent dat je getoetst wordt op je BKR registratie voordat een leasebedrijf met je in zee gaat. De kans is klein dat je een private lease contract krijgt als je BKR geregistreerd staat. Een leasebedrijf wilt namelijk graag dat hun klanten financieel stabiel genoeg zijn om het termijnbedrag maandelijks te betalen.

Bij een financial lease is dit niet het geval. Een financial lease wordt aangegaan door een bedrijf voor hun werknemer. De werknemer maakt er echter gebruik van, maar de enige criteria die een werknemer nodig heeft is het hebben van een rijbewijs. Voor het bedrijf is het ook voordelig om een financial lease te nemen voor hun werknemer. Dit komt omdat een financial lease veel belastingvoordeel heeft. Tevens hoeft een werkgever dan geen reiskostenvergoeding te geven aan hun werknemer. Ben jij geïnteresseerd in een financial lease? Informeer dan bij je werkgever naar de mogelijkheden en kijk samen naar leasebedrijven.

Leasen van een Mercedes

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *