Automatisch meer Instagram volgers met een Instagram Growbot? Zo werkt het!

brand
Instagram

Automatisch meer Instagram volgers met een Instagram Growbot? Zo werkt het!

Instagram marketing wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Instagram is een prima platform om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen. Een Instagram growbot kan er voor zorgen dat je meer volgers krijgt. Hoe werkt dit precies? En wat zijn de do’s en don’ts van een Instagram growbot?

Waarom Instagram zo belangrijk is

Tegenwoordig is het erg belangrijk dat je aanwezig bent op Instagram. Een slecht onderhouden account of een slechte zichtbaarheid zorgt ervoor dat de potentiële klant elders gaat zoeken. Probeer regelmatig iets te plaatsen en vooral het gesprek met het publiek aan te gaan. Anders kun je potentiële sales kwijtraken aan de concurrent, die Instagram wel als een belangrijk social media platform ziet.

Omgekeerd helpt het ook: je kunt in de gaten houden wat de concurrentie doet. Hoe gaan andere bedrijven met hun volgers om? Wat voor soort content scoort bij hen? Het is een mooie manier om in te spelen op huidige trends.

Een account op Instagram.

Een account op Instagram.

Nieuwe accounts vinden en volgen

Met de meeste Instagram growbots kun je nieuwe accounts vinden en automatisch volgen. Je geeft in welke hashtags en accounts de bot in de gaten moet houden en accounts worden automatisch gevonden en gevolgd. Dat gebeurt geheel willekeurig. Uiteraard wordt niet elk account automatisch gevonden en gevolgd: dat zou erg spammy zijn. Het vinden en volgen gebeurt in gradaties. Op die manier lijkt jouw account nog steeds zo natuurlijk mogelijk.

Posts automatiseren

Heb je geen tijd om zelf iets te plaatsen op Instagram? Dan kun je dit door een robot laten doen. Je creëert dan van tevoren een batch aan content, die automatisch wordt geüpload. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat iedere week een foto moet worden gedeeld met jouw publiek. Natuurlijk moet je wel zelf een schema instellen.

Het is aan te raden om van tevoren eerst wat onderzoek te doen. Wanneer is jouw doelgroep het meest actief? En wanneer zullen jouw volgers het meest op je reageren? Dankzij een Instagram growbot kun je je focussen op andere taken om jouw business te promoten.

Likes automatiseren

Met veel bots is het mogelijk om reacties en privéberichten te automatiseren, maar dit raden we je af. Het is namelijk een snelle manier om een ban te krijgen op Instagram. Het platform houdt simpelweg niet zo van accounts die spam naar anderen sturen. Het is in plaats daarvan aan te raden om likes te automatiseren. Dit wordt namelijk nooit opgemerkt als spam en het kan niet worden gerapporteerd.

Likes hebben juist een tegenovergesteld effect: mensen worden blij van een like. Hoe meer likes je geeft, hoe groter de kans is dat je deze terugkrijgt of dat Instagrammers je gaan volgen. Op deze manier wordt jouw bedrijf of website ontdekt.

Focussen op kwaliteit

Instagram bots zijn handig voor automatisering, maar ze maken geen goede content. Dat blijft mensenwerk. Daarom kun je de tijd die je bespaart met het automatiseren het best opnieuw investeren in het maken van kwaliteitscontent. Zonder kwaliteit kun je zoveel automatiseren als je wilt, maar zal het resultaat tegenvallen. Je kunt dan namelijk je volgers niet boeien. Daardoor blijven ze niet tevreden en ontvolgen ze je.

Wees voorzichtig!

Wees voorzichtig met je Instagram growbot. Het platform gaat het echt opmerken als je van 50 followings per dag opeens naar 1000 followings per dag gaat. Probeer juist om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Dit kost wat tijd en moeite, maar het is de beste manier om volgers te krijgen.

Gebruik slechts één bot, want anders kunnen ze in conflict met elkaar raken. Daarnaast lijkt je account anders al snel spammy en dat staat Instagram niet toe.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

2 Reacties
 • Fatima schreef:

  Hallo hoe kan ik een growbot vinden?

 • Denis schreef:

  Hi Fatima, kijk eens op meerinstagramvolgers.nl

  Webblog over de beste insta bots op de markt

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *