Ben jij tevreden over je internetprovider?

brand
Een internetprovider die je snelle wifi geeft.

Ben jij tevreden over je internetprovider?

Er zijn maar weinig dingen binnenshuis die je zo tot wanhoop kunnen drijven als een internetverbinding die niet doet wat hij zou moeten doen. We zijn er zo aan gewend altijd de beschikking te hebben over een internetverbinding, dat we pas echt goed merken waar we deze eigenlijk allemaal voor nodig hebben als hij niet of niet goed werkt. Opeens kun je je lampen niet meer goed bedienen, dat gaat namelijk via een app. Even het nieuws checken op je telefoon lukt niet meer, een appje sturen wordt lastig en ook gamen of een serie streamen schiet niet meer echt op. Werkt je internetverbinding dus niet goed, dan zal je meestal niet te lang wachten om hier iets aan te doen. Maar hoe pak je dat precies aan?

Is het ergens anders beter?

Heb je problemen met je internetverbinding, dan is dat vooral hartstikke vervelend. Er zijn heel veel dingen die je daardoor niet, of niet goed meer, kunt doen. Thuiswerken wordt er onmogelijk door, en ook heel veel andere dingen die je normaal gedachteloos doet blijken zonder internet toch echt niet te werken.

Heb je plotseling een probleem met je verbinding, dan is het altijd goed om even bij je buren die dezelfde provider hebben te checken of zij dit ook hebben. Is dat het geval, dan is er vaak sprake van een storing. Hebben zij geen last, dan kun je controleren of thuis alle apparatuur nog goed werkt en of de kabels goed zijn aangesloten.

Ligt het probleem bij je provider, dan kun je vaak weinig anders doen dan afwachten tot zij dit opgelost hebben. Dat geldt bij storingen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een minder hoge internetsnelheid haalt dan wordt beloofd. Grote kans dat je daardoor niet echt tevreden bent over je provider, en een overstap naar een andere overweegt. Geen enkele provider kan je 100% storingsvrij internet garanderen. Om een beetje zekerheid te hebben dat een ander wel beter is dan je huidige, is het goed om eerst een aantal onafhankelijke reviews te lezen. Dan weet je in ieder geval hoe andere klanten de verbinding ervaren.

Ben jij blij met je internetprovider?

Goed vergelijken is een aanrader

Ga je jouw internet vergelijken met dat van andere providers, dan wil je misschien beginnen bij de kwaliteit en stabiliteit van de verbinding, zeker als je daar nu problemen mee ervaart. Maar jouw provider vergelijkenmet een andere kan natuurlijk ook op andere gronden. Zo is de prijs voor veel mensen ook een belangrijke factor; bij verbindingen die even goed zijn, is het toch fijn om degene te kiezen die je het minst kost. Een goede vergelijkingssite kan je inzicht geven in alle keuzes die je op dit gebied hebt, zodat jij de verbinding die het best bij jou past tegen de laagst mogelijke prijs kunt kiezen.

Sloom internet thuis?

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *