Bestelauto zonder bijtelling en met 5 mille subsidie

brand
Bestelauto zonder bijtelling

Bestelauto zonder bijtelling en met 5 mille subsidie

Heeft u een bestelauto op de zaak? Dan kunt u een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen. Daarmee ontloopt u de bijtelling privégebruik. Lees hier hoe het precies zit.

Bestelauto op de zaak: hoe zit het ookal weer?

Rijdt u geen privékilometers met uw auto? Dan hoeft u ook geen kilometerregistratie bij te houden. Dat is heel prettig. U krijgt dan een ontheffing en dient dit verder niet te bewijzen door middel van een kilometeradministratie. Deze verklaring uitsluitend zakelijk gebruik kan alleen worden aangevraagd voor bestelauto’s. Dat werkt vrij simpel: u legt schriftelijk vast dat u de bestelauto voor geen kilometer privé rijdt. Controleert de fiscus later en wordt u bijvoorbeeld gefotografeerd op een zomerse dag op de Franse Route du Soleil? Dan krijgt u alsnog de bijtelling plus boete voor de kiezen, vertelt Peter Brink van zzp-boekhouder.

Elektrische bestelauto: hoe werkt dat precies dan?

Elektrische bestelauto met subsidie van 5000 euro

Een bestelauto van de zaak wordt door de zzp’er veel gebruikt., met name in de bouw. Maar nu is er ook de elektrische bestelauto. De steden mogen per  1 januari 2025 een zero-emissiezone invoeren. Nieuwe bestel- of vrachtwagens die na 2025 op kenteken worden gezet, moeten dan emissieloos rijden om in deze stadscentra te komen. Om dit stimuleren krijg u subsidie bij de koop of lease van een nieuwe elektrische bestelbus. Deze regeling geldt tot en met 2025. Deze subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs, met een maximumbedrag van vijf mille, weet de boekhouder uit Den Haag.

 

Meer weten over elektrische bestelwagens? Bekijk deze video van ANWB:

Subsidie elektrische bestelauto regelen

Liever geen zakelijk lening afsluiten? Kijk dan naar de subsidiemogelijkheden. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de wagen aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • De bestelbus heeft een minimale actieradius van 100 kilometer.
  • De bestelauto moet vallen onder de voertuigclassificaties N1 of N2.
Verkoopt u de bus binnen drie jaar na aanschaf? Dan moet u een deel van de subsidie terugbetalen.
De auto hoeft niet meer binnen vier maanden nadat de subsidie was toegekend te worden geleverd. Dat is recent verlengd naar zeven  maanden.

Aanvraag subsidie doen

Sjubsidie Elektrische Bestelauto's

U kunt de bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanvragen. Doe dit via eHerkenning. Dit is de manier van inloggen voor ondernemers opgezet door de Rijksoverheid. Hiermee logt u op één manier veilig in bij ruim 500 organisaties, waaronder gemeenten, provincies en waterschappen, de Rijksoverheid en toenemend aantal private organisaties.

MIA elektrische bestelauto

Koopt of least u een elektrische bestelauto dan kunt u ook milieu-investeringsaftrek (MIA) toepassen bij uw aangifte Inkomstenbelasting. Deze bedraagt in 2021 36%, voor een elektrische bedrijfsauto tot een cataloguswaarde 75 mille.

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *