Crypto-investeringen stegen in 2021 wereldwijd met 450%

brand
Cryptocurrency en de populariteit

Crypto-investeringen stegen in 2021 wereldwijd met 450%

De cijfers zijn indrukwekkend: wereldwijd ging er in crypto in 2020 5,4 miljard dollar om. Dat cijfer valt echter in het niet bij de resultaten over 2021. Vorig jaar ging het namelijk om een bedrag van maar liefst 30 miljard dollar. En het lijkt er niet op dat die groei al op z’n einde zit!

Oorzaak van de snelle groei

Het afgelopen jaar zijn er diverse nieuwe technologieën ontwikkeld op het gebied van handelen in crypto. Er is hierdoor een flinke verdiepingsslag gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is de opkomst van de NFT. Wist je dat dat woord in Engeland zelfs is bekroond tot woord van het jaar. En dat is niet voor niets. De NFT heeft er namelijk voor gezorgd dat crypto meer is geworden dan een simpel betaalmiddel. NFT is een afkorting van non-fungible token, wat nog best lastig te vertalen is in begrijpelijke taal. Het komt er echter op neer dat het een uniek digitaal bezit is, waar slechts één iemand eigenaar van kan zijn. Hoe dat digitale bezit eruit ziet kan verschillen. Veel gezien zijn momenteel kunstwerken en muziekstukken, maar ook video’s en zelfs losse tweets kunnen als NFT verhandeld worden. Klinkt dit maar raar? Als je bedenkt dat er voor zulke stukjes digitaal bezit afgelopen jaar miljoenen zijn neergeteld klinkt het nog veel gekker. Toch heeft deze handel ervoor gezorgd dat crypto currencies weer flink in populariteit zijn gestegen en die trend lijkt dit jaar verder door te zetten. Er worden inmiddels zelfs al van niet-digitale zaken zoals huizen en auto’s NFT’s gemaakt!

Verdere ontwikkelingen in 2022

Wat in 2021 ook een vlucht nam was de decentrale handel in NFT’s en crypto. Bij decentrale handel worden de tussenpersonen uit de blockchain gehaald. Er zijn dus minder schakels nodig om handel te drijven. Doordat er niet langer brokers, kredietverstrekkers of verzekeraars tussen hoeven te zitten, zit je er bovenop en neemt de handelingssnelheid toe. Momenteel is decentrale handel (kortweg De-Fi, van Decentralized Finance) voor de gemiddelde handelaar nog knap ingewikkeld. Maar het kan heel goed zijn dat hierin in 2022 nog een flinke slag gaat worden gemaakt. Hoe dan ook lijkt 2022 opnieuw een interessant jaar te worden voor de crypto.

NFT en crypto wordt steeds populairder

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *