De beste bankrekening en de beste creditcard voor ondernemers

brand
De beste bankrekening en de beste creditcard voor ondernemers vandaag

De beste bankrekening en de beste creditcard voor ondernemers

Ben je op zoek naar een goede zakelijke rekening? 

Het zal je waarschijnlijk wel bekend zijn dat je bij het openen van een B.V. verplicht bent een zakelijke bankrekening te openen. 

Ook als je bedrijf met IDeal werkt of als je automatische incasso’s wil kunnen versturen, dan heb je zeker een zakelijke rekening nodig.  

Ga voor een kleinere bank

Zakelijke bank kiezen

Wij denken dat de kleinere banken interessant kunnen zijn, niet alleen voor kleine, maar veelal ook voor grotere ondernemers. Ze zijn in vergelijking met de drie grote banken meestal goedkoper. 

Bij Knab Zakelijk bijvoorbeeld, heb je een zakelijke rekening voor een vrij lage maandprijs. De eerste duizend transacties zijn gratis en de rekening is eenvoudig aan een boekhoudprogramma te koppelen. Bij N26 regel je alles kosteloos via je mobiele telefoon en je hebt geen maandelijkse kosten! Je krijgt er zelfs een gratis creditcard bij. 

Tips voor het openen van een zakelijke bankrekening

We geven je vast een aantal tips mee voor het afsluiten van een zakelijke rekening:

  • Let altijd op de kosten die je gaat krijgen na het eerste jaar.
  • Krijg je een pakketprijs of slechts een basispakket waarbij extra kosten in rekening worden gebracht (bijvoorbeeld voor transacties, abonnementskosten, internetbankieren en pinpassen)?
  • Let erop dat je de rekening kunt koppelen aan jouw boekhoudprogramma.
  • Wil je wel of niet een multi currency rekening?

 Voor wie is een zakelijke creditcard geschikt?

De zakelijke creditcard is exclusief voor zakelijk gebruik, voor ondernemers dus en misschien ook voor een paar werknemers. Erg handig als je veel reist of op de zaak aankopen doet. 

Met een zakelijke creditcard beschik je altijd over geld en kun je eenvoudig en over de hele wereld betalingen doen. Het is nu eenmaal de veiligste manier van betalen en je hoeft geen contant geld mee te nemen. Uitgaven met creditcards zijn meestal ook verzekerd. 

Wat is de beste zakelijke creditcard?

Zakelijke creditcard voor- en nadelen

Zo op het oog hebben de meeste creditcards veel overeenkomsten. 

Als je naar de verschillen tussen creditcards kijkt, gaat het vooral om de jaarlijkse kosten en om de bestedingsruimte die je hebt. 

Bij sommige kaarten krijg je net wat meer extra’s, zoals een reis-, annulerings- of aankoopverzekering. Vooral bij de goldcards krijg je veel extra services. 

Wat heb jij nodig aan verzekeringen en bestedingsruimte? Bepaal zelf wat de beste card is voor jou.

Wat zijn de voor- en nadelen van een business card?

Een business card heeft niet alleen maar pluspunten; ook heeft het een paar minpuntjes. We zetten hier zowel de voor- als de nadelen van een business card even voor je op een rijtje.

Voordelen:

  • Handig en veilig betaalmiddel, ook voor op zakenreis
  • Veel business cards bieden gratis verzekeringen en services aan
  • Je kunt meerdere kaarten op naam van de onderneming aanvragen
  • Het is meestal mogelijk om de bestedingslimiet per medewerker te bepalen

Nadelen:

  • Het is met een businesscard niet mogelijk om gespreid terug te betalen 
  • De kosten van een business card liggen in de meeste gevallen hoger dan bij een privé creditcard.

Hoe vraag ik een zakelijke creditcard aan?

Zakelijke creditcard aanvragen

Een businesscard aanvragen; dat kan gewoon bij je eigen bank, maar je kunt er natuurlijk ook eentje bij een onafhankelijke aanbieder krijgen, zoals bij Mastercard of Visa.

Je kunt helaas pas een businesscard aanvragen als je minimaal een jaar als ondernemer geregistreerd staat bij de KvK.

Is een zakelijke creditcard aanvragen misschien iets voor jou?

Conclusie

Er zijn best wat voordelige zakelijke bankrekeningen, vooral onder de kleinere, nieuwe banken. Vaak kun je deze rekeningen ook aan je boekhoudprogramma koppelen.

Het is ook erg handig om een business creditcard erbij te hebben. Je houdt zo de administratie van jouw onderneming goed op orde, omdat je maandelijks een duidelijk overzicht van alle uitgaven krijgt. 

Laat alles gewoon zo goed en overzichtelijk mogelijk verlopen binnen je bedrijf, met een goede zakelijke rekening en een betrouwbare zakelijke creditcard! 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *