De beste tips voor E-commerce en Webshop eigenaren die hun eigen logistiek regelen

brand
E-commerce webshop tips

De beste tips voor E-commerce en Webshop eigenaren die hun eigen logistiek regelen

E-commerce is vandaag haast ondenkbaar geworden en als onderneming doe je er goed aan om je producten online aan te bieden. Hoever je daarin wil gaan, hangt af van het soort product dat je aanbiedt en de capaciteiten van je onderneming. Bij e-commerce heb je twee grote luiken: het online aanbieden van je product en je product tot bij de klant krijgen. In dit artikel leg ik de focus vooral op dit tweede luik.

Er zijn verschillende manieren om de goederen tot bij de klant te krijgen. Of je doet het transport volledig zelf, of je besteedt dit uit aan derden. Indien je opteert voor deze laatste optie, is het van groot belang dat je met een goede transporteur in zee gaat. Een goede service naar de klanten zorgt voor tevredenheid en meer verkoop. Als je met een transporteur werkt, moet je er op kunnen rekenen dat alle leveringen correct en op tijd gebeuren.

Het heft in eigen handen nemen

Anderzijds kun je er ook voor kiezen om het transport zelf te doen. Dit vergt heel wat organisatie en planning, maar je hebt alles zelf in handen. Je kunt zelf beslissen wat wanneer gedaan wordt, en bij problemen kun je zelf meteen ingrijpen. Ook dit zorgt voor een betere service voor de klanten.

Ook belangrijk in het transport is de identificatie van je verzendingen. De verzending begint al in je magazijn. Daar moet je elk product dat je opstuurt een unieke identificatie geven. Op die manier weet iedereen in het bedrijf welk pakket naar welke klant moet. Indien er achteraf problemen blijken te zijn, kun je veel makkelijker communiceren met de klant dankzij deze unieke gegevens.

Om deze gegevens gemakkelijk te groeperen, maak je het beste gebruik van verzendlabels. Bijvoorbeeld een dymo s0904980 verzendlabel. Op zo’n label vindt je meteen info over de verzender, de klant en ook het product zelf. Je kunt zo’n label makkelijk op elke oppervlak kleven terwijl ze toch goed zichtbaar blijven.

Controle of vrije tijd

Je eigen logistiek managen vergt dus heel wat organisatie en inspanning, maar je behoudt wel de volledige controle over je activiteiten. De keuze om het zelf te doen of uit te besteden hangt dus vooral af van je capaciteiten en van je prioriteiten. Indien je de mogelijkheid hebt om de logistiek in eigen handen te nemen, doe je het beter zelf. En wat je zelf doet, doe je meestal beter.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *