Het nieuwe thuiswerken kan bijna overal, ook in de camper

brand
Camper voor thuiswerken

Het nieuwe thuiswerken kan bijna overal, ook in de camper

Thuiswerken gebeurt steeds vaker buitenshuis. Is het niet in de schuur, dan wel op een rustig kamertje bij de (groot)ouders, die intussen op de kinderen passen. En wat te denken van de vele gelukkige bezitters van een camper: zij parkeren hun mobiele vakantiehuisje op een mooie plek in de natuur, waar ze in alle rust kunnen thuiswerken. Maar dan niet thuis.

Creativiteit tijdens corona en gerelateerde tegenslag

Het is fascinerend om te zien hoe een volk omgaat met tegenslag. Hoewel de meningen over het coronabeleid en (het tempo van het) vaccineren uiteenlopen, is een zekere creativiteit zichtbaar bij mensen. De vaccins zijn razendsnel ontwikkeld, er zijn talloze initiatieven om het leven in deze periode wat aangenamer te maken en wanneer men massaal gedwongen wordt tot thuiswerken, ontstaan eveneens de nodige slimme oplossingen. Waar een venijnig virus om zich heen slaat, is er van een zekere weerbaarheid sprake. Zo ook wanneer thuiswerken toch niet zo ideaal blijkt als gedacht.

Internet als enige onmisbare ingrediënt

Aanvankelijk wordt het concept omarmd: rustig wakker worden, de computer of laptop aanzetten, ontbijten, de kinderen naar school helpen en dan in de eigen habitat aan de slag. Dat kantoor op dat onooglijke bedrijventerrein, de files, de werkgever, ze worden niet gemist. Met een internetverbinding en/of een sim only abonnement is thuiswerken prima mogelijk – werknemers blijken net zo productief of zelfs productiever dan in de drukke kantoortuin en het niet reizen levert zeeën van tijd op. Maar ook veel ver- en afleiding, wordt later duidelijk. Er is niet zelden ook een partner die thuiswerkt en wanneer er thuisonderwijs gegeven moet worden en het huishouden ‘gewoon’ doordraait, ontstaat de wens om op een andere plek ongestoord te kunnen werken.

 

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *