Hoe zorg je voor een goed inzicht in interne systemen en software? Twee tips!

brand
Hand wijst op laptopscherm: Dat is m! De boef!

Hoe zorg je voor een goed inzicht in interne systemen en software? Twee tips!

11 maanden geleden

Als bedrijf beschik je over verschillende systemen en software. De kosten van deze programma’s kunnen binnen het IT-budget flink oplopen. Daarom is het belangrijk om een goed inzicht te hebben in deze zaken en daardoor de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij nemen je mee in de wereld van Software Asset Management en inzicht in je spend cloud. Wat houden deze termen in en waarom kun je hier maar beter een goed inzicht in hebben? Lees snel verder, want wij leggen het je uit!

De voordelen van Software Asset Management

Voor we je het belang van een goed inzicht ervan vertellen, leggen we je uit wat Software Asset Management inhoudt. Elk bedrijf draait op verschillende software en het is aanwezig bij alle bedrijfsprocessen. Sommige van deze licenties zijn niet meer van belang, maar hier betaal je nog wel elke maand voor. Software Asset Management houdt zich bezig met het overzicht van deze softwarelicenties en houdt de kosten zo laag mogelijk. Kortom, het zorgt ervoor dat je de softwarelicenties zo efficiënt mogelijk kunt benutten.

Een goed inzicht in je cloud spend is belangrijk

Het totale bedrag dat een organisatie besteedt aan het gebruiken van cloudservices wordt cloud spend (of cloudkosten in het Nederlands) genoemd. Cloudservices bestaan uit opslagruimten en databases die online via het internet te gebruiken zijn. Voorbeelden hiervan zijn Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), en Google Cloud Platform (GCP). Met zulke cloudservices zit je niet gebonden aan één locatie, maar heb je daar op vrijwel elke locatie toegang toe.

Er wordt vaak gedacht dat het overstappen naar deze cloudservices komt met lagere IT-kosten. Helaas is niets minder waar. Daar is een goed inzicht over de kosten voor nodig. Je kunt je spend cloud goed onder controle krijgen door middel van het volgen van een webinar dat je alle ins en outs vertelt om deze cloud services zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zo kom je niet te staan voor onverwachte kosten!

Zoals je nu wel hebt gemerkt is het onderhouden van je software en systemen een belangrijk punt. Met Software Asset Management behoudt je een goed overzicht over deze licenties en zo ook de kosten zo laag mogelijk. Ook een goed inzicht in je cloud spend kan onnodige kosten voorkomen. Verdiep je daarom in de mogelijkheden en verbeter je kennis op het gebied van Software Asset Management en cloud spend!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *