IT als toekomstbaan? 7 goede redenen voor een carrière switch naar IT

brand
IT als toekomstbaan

IT als toekomstbaan? 7 goede redenen voor een carrière switch naar IT

IT is overal en je denkt er misschien niet over na. Ga je op vakantie? IT regelt dan bijvoorbeeld hoe je koffer van de ene plek naar de andere komt. En wat dacht je van een paar schoenen kopen op een webshop en je vakantiefoto’s delen via social media? Hier komt ook allemaal IT bij kijken, zoals waar en hoe je foto’s worden opgeslagen. IT is echt overal, en het is een immens groot vakgebied. Zit je te denken aan een carrièreswitch naar IT? Wij hebben 7 goede redenen om de sprong te nemen!

Baanzekerheid en carrièrekansen

De IT-branche is echt booming en er is een enorme vraag naar mensen zoals jij. Er zijn namelijk steeds meer IT-banen en niet genoeg mensen om ze te vervullen. Dus heb je skills in programmeren, testen of beveiliging, dan ben je bijna gegarandeerd bent van werk. Daarnaast bieden veel IT-jobs vaste contracten, dus je zit niet vast aan onzekere tijdelijke projecten.

IT is toegankelijk!

Er zijn een heleboel mensen die denken dat IT een moeilijke sector is die alleen geschikt is voor doorgewinterde techneuten. Maar in werkelijkheid is de IT-branche veel diverser en toegankelijker dan je zou denken. Na het volgen van een opleiding en het ict traineeship Young Coders , zul je erachter komen dat het voor nieuwkomers vaak best wel meevalt, vooral omdat velen onder ons zijn opgegroeid met technologie en al vertrouwd zijn met een aantal van de vaktermen.

Impactvol werk

IT in bedrijven is ook enorm veranderd. Vroeger dacht iedereen dat IT alleen maar geld kostte, maar nu? Nu is het juist belangrijk om geld te verdienen en alles beter te laten werken om de winstgevendheid van een bedrijf te vergroten. Toch gaat het niet alleen om winst. In de IT maak je ook allemaal dingen die het leven van de mens een stuk makkelijker maken. Je werkt dus aan projecten die impact hebben. Je verbetert bijvoorbeeld websites of je bedenkt hele nieuwe apps en toepassingen. Uiteindelijk zorg je er op die manier voor dat bedrijven echt kunnen groeien en succesvoller worden.

Continue ontwikkeling en innovatie

De IT-wereld verandert snel en er zijn altijd weer nieuwe dingen om te leren. Dit betekent dat als je in IT werkt, je steeds nieuwe vaardigheden moet oppikken en up-to-date moet blijven met de laatste tech-trends. Het is een branche waar je nooit stopt met leren en groeien en dat houdt het werk uitdagend en interessant. Ben je nog nieuw in de wereld van IT? Je kunt dan kiezen voor omscholen it en bij het begin beginnen om je carrière een kickstart te geven.

Diversiteit en dynamiek in de werkzaamheden

IT is zoveel meer dan alleen maar codes tikken of computers fixen. Er zijn allerlei soorten banen die je kunt doen en het ligt er maar net aan waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Je kunt bijvoorbeeld de baas zijn over projecten, data analyseren, werken met cloud technologie of bedrijven advies geven. En tegenwoordig praat je als IT’er ook veel met de mensen die de technologie gebruiken (of de klanten). Dit maakt het werk echt afwisselend en interessant.

Flexwerken is de nieuwe norm

Daarnaast kunnen veel medewerkers flexwerken in de ICT branche. Je hebt dus de ultieme vrijheid. Het enige wat je nodig hebt is een computer en internetverbinding. Zelfs met een mobiele telefoon kun je al veel doen. Deze flexibiliteit betekent dat je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Moderne bedrijven begrijpen dit en laten je vaak zelf je werktijden bepalen, zodat je op je favoriete plekken kunt werken en op de tijden die het beste bij jou passen.

Een veranderend imago

Het oude idee dat iedereen in IT een tech-nerd is, klopt echt niet meer. De IT’ers van nu zijn veel meer dan dat. Ze zijn sociaal, goed in communicatie en werken samen met anderen. Ze zijn niet alleen bezig met technische dingen, maar ook met het begrijpelijk maken van ingewikkelde tech voor anderen. Dit maakt ze onmisbaar in elk bedrijf, omdat moeilijke tech projecten makkelijk en bruikbaar maken voor iedereen. We kunnen dus eigenlijk concluderen dat IT de baan van de toekomst is!

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *