Kerstpakketten groothandels waarschuwen voor hoge kosten en lange levertijden van kerstpakketten

brand
Kerstpakket voor bedrijven

Kerstpakketten groothandels waarschuwen voor hoge kosten en lange levertijden van kerstpakketten

Het kerstfeest lijkt nog ver weg, maar kerstpakketten groothandels zijn al volop bezig met het verwerken van bestellingen en het ontwerpen van kerstpakketten. Vooral dit jaar is het voor hen belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. De crisis en personeelstekorten kunnen voor grote uitdagingen gaan zorgen en de eerste voorspellingen van een nieuwe coronapiek verschijnen al in de media. Wij spraken drie medewerkers van kerstpakketten groothandels over hun ervaringen en verwachtingen voor 2022.

Kerstpakketten en corona in 2022

Na de eerste corona-uitbraak moesten kerstpakketten leveranciers halsoverkop oplossingen vinden voor de nieuwe coronamaatregelen. De kerstborrels konden niet doorgaan en werknemers konden maar beperkt naar het kantoor om de kerstpakketten op te halen. “Wij hebben snel een nieuw systeem moeten opzetten”, vertelt Luke van Kerstpakkettenidee, “om de kerstpakketten toch te kunnen leveren. Wij gaven werkgevers de mogelijkheid om de kerstpakketten direct naar de adressen van hun personeel te sturen.”

Ook Marie van Kerstpakket Webshop ontwierp een soortgelijke oplossing. “Dat was nog niet gemakkelijk. Wij moesten opeens ingewikkelde afspraken maken met vervoerders.” Marie ziet een nieuwe coronapiek rond de kerst somber in. “Met de personeelstekorten in de transport, gaat het aan huis leveren van kerstpakketten dit jaar waarschijnlijk onmogelijk zijn.”

Mochten er rond de kerst weer maatregelen komen, dan zal dat dus grote gevolgen hebben voor de kerstpakketten groothandels. En daarmee ook voor alle werknemers die jaarlijks uitkijken naar deze geliefde traditie.

Kerstpakket voor je werknemers

Duurdere kerstpakketten

Dit jaar is corona bovendien niet de enige factor die de kerstpakketten leveranciers bedreigt. De stijging van productiekosten, energieprijzen en benzineprijzen zorgen ervoor dat kerstpakketten dit jaar een stuk duurder worden.

Hidde van Kerstpakketten Pro vertelde ons meer over zijn ervaringen: “Sommige bedrijven hebben al jaren hetzelfde budget voor de kerstpakketten. Nu de prijzen zo extreem gestegen zijn, is het voor hen bijna onmogelijk om nog een kerstpakket voor hun vastgestelde budget te kunnen krijgen.”

Ook Luke van Kerstpakketten Idee voorspelt dat het kerstpakket dit jaar mogelijk in gevaar zal zijn. “We zien nu al de gevolgen van stijgende productkosten, hoge productie- en distributiekosten, papierschaarste en personeelstekorten.”

Werkgevers kunnen dit jaar dus forse prijsstijgingen van de kerstpakketten verwachten. Het is dus verstandig om zo mogelijk het budget voor het kerstfeest met de inflatie te verhogen.

Kerstpakketten worden duurder

Angst voor lange levertijden

Marie, Luke en Hidde waarschuwen hun klanten nu al voor mogelijke vertragingen in de levertijden. Ook op websites van andere kerstpakketten leveranciers zien we dit bericht steeds vaker verschijnen. “Het is natuurlijk altijd al druk bij vervoerders rond kerst”, vertelt Marie, “maar door de personeelstekorten zal het vervoerders dit jaar waarschijnlijk niet lukken om alles voor de kerstfeesten te kunnen bezorgen.” Dit geldt dus voor kerstpakketten, maar ook voor andere verzendingen rond de kersttijd.

“Wij raden onze klanten daarom aan om zo snel mogelijk te bestellen”, zegt Hidde. “Hoe eerder wij de bestelling binnen hebben, hoe sneller wij de kerstpakketten kunnen samenstellen, doorsturen naar de inpakcentrales en eventueel verzenden. Klanten die de opslagruimte hebben, adviseren wij om de kerstpakketten al rond 15 december te laten bezorgen.”

Met de personeelstekorten bij de inpakcentrales en vervoerders luidt het advies bij haast alle kerstpakketten groothandels eensgestemd: bestel de kerstpakketten ruim op tijd.

Levertijden kerstpakketten

Waarom kerstpakketten juist nu belangrijk zijn

Deze uitdagingen zouden in 2022 kunnen leiden tot minder bestellingen. Echter leert de praktijk dat het personeel juist in zware tijden een kerstpakket enorm waardeert. “Juist tijdens de pandemie waren werknemers extra blij met hun kerstpakketten”, vertelt Hidde. “Een kerstpakket is niet alleen een dankbetuiging van werkgever naar werknemer, maar in tijde van crisis en pandemie ook een steunbetuig.”

En wanneer de kerstpakketten een jaartje worden overgeslagen, ontstaat er vaak onrust en ontevredenheid. Doordat bedrijven in diverse sectoren te kampen hebben met personeelstekorten, is die tevredenheid hoog houden onontbeerlijk. Het is dus juist nu belangrijk om kerstpakketten aan het personeel te geven.

Marie van Kerstpakket Webshop geeft onze lezers een aantal tips om het personeel dit jaar extra te bedanken:

Tip 1: Kies voor originele kerstpakketten. Geef niet elk jaar hetzelfde, maar verras je werknemers met een kerstpakket dat ze nog nooit gekregen hebben.

Tip 2: Geef een persoonlijk kaartje of een videoboodschap met de kerstpakketten. Werknemers waarderen persoonlijke aandacht over het algemeen meer dan een duur cadeaupakket. Met een persoonlijk kaartje of zelfs een videoboodschap maak je je kerstgeschenk uniek en betekenisvol.

Tip 3: Laat het personeel zelf hun kerstpakketten uitkiezen. Sommige mensen kunnen bepaalde levensmiddelen in deze lastige tijd goed gebruiken, terwijl andere misschien een donatie willen doen. Veel kerstpakketten leveranciers bieden een eigen-keuze-concept waarmee werknemers zelf hun kerstpakketten kunnen kiezen. Dit eigen-keuze-concept kan nu precies zijn wat jouw personeel nodig heeft.

Geschikte cadeau voor kerst

Redactie Bloeise

De Bloeise redactie bestaat uit Thomas Lapperre. Deze berichten worden niet op persoonlijk titel vermeld omdat ze geschreven zijn door anderen: ingehuurde tekstschrijvers voor inhoudelijke artikelen, ingezonden persberichten en soms ook sponsored content. Voor ingezonden persberichten geldt dat de redactie geen verantwoording kan nemen -[…]
Alle artikelen van Redactie Bloeise

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *