Norwegian Cruise Line kondigt de eerste NFT collectie aan binnen de cruise industrie

brand
Norwegian Cruise Line kondigt de eerste NFT collectie aan binnen de cruise industrie

Norwegian Cruise Line kondigt de eerste NFT collectie aan binnen de cruise industrie

Ingezonden persbericht

Amsterdam, 6 april 2022 – Norwegian Cruise Line (NCL) kondigde vandaag aan dat ze de Metaverse binnen zullen varen met de lancering van de eerste – voor de cruise industrie – collectie NFT’s. Met deze lancering doet NCL eer aan de geschiedenis van baanbrekende primeurs.

Eigen NFT-marktplaats

NCL zal een collectie van zes NFT’s ter veiling en verkoop openstellen om de lancering te vieren van de Norwegian Prima klasse. De veiling wordt geopend op woensdag 13 april 2022 om 15:00 uur, via NCL’s online NFT-marktplaats, dat binnenkort wordt gelanceerd. De NFT-kunstwerken zijn gemaakt door Manuel Di Rita, beter bekend als “Peeta,” de Italiaanse kunstenaar die de rompkunst op de Norwegian Prima en haar zusterschip Norwegian Viva ontwierp.  De eerste van de zes kunstwerken wordt geveild voor een startprijs van $2.500, met de resterende NFT’s die geveild worden voor prijzen vanaf $250. De winnaar van de veiling krijgt ook een balkoncabine op een van Norwegian Prima’s reizen in Amerika.

“We zijn zo enthousiast om met Peeta samen te werken aan deze primeur voor NCL en voor de gehele branche,” zegt NCL President en Chief Executive Officer Harry Sommer. “Peeta is een getalenteerde artiest die de magie en schoonheid van de oceaan naar onze schepen heeft gebracht.”

Norwegian Prima NFT Collection - Norwegian Prima Hull Art
Norwegian Prima NFT Collection – “Norwegian Prima Hull Art”

Cruise-ervaring

Het eerste stuk in de NFT-collectie is gelijk aan de rompkunst van Norwegian Prima en biedt de koper de kans om een stuk van dit prachtige schip voor de komende jaren te bezitten. De aanvullende vijf NFT’s geven een aantal van de innovatieve 3D ontwerpen weer, welke vaak afgebeeld zijn in de werken van Peeta en welke worden getoond aan boord van Norwegian Prima, waaronder in het drie verdiepingen tellende Penrose Atrium.

“We streven ernaar om geavanceerde technologieën toe te passen bij Norwegian Cruise Line en we zijn er van overtuigd dat het bieden van de mogelijkheid om digitale activa te bezitten aan onze gasten, hen zal verbinden met een onvergetelijke cruise ervaring. Dit is een essentiële stap voorwaarts”, zegt Scott Piccolo, Chief Digital Experience Officer bij Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH). “We zijn ongelooflijk trots om met Peeta samen te mogen werken aan de allereerste NFT-collectie van de cruise-industrie.”

Alle opbrengsten van de NFT-veiling en -verkoop worden gedoneerd aan Teach For America. Teach For America gaat op zoek naar en ontwikkelt en ondersteunt een netwerk van leiders die de kansen voor kinderen vergroot.

 Ingezonden persberichten en afbeeldingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Marketing speech is uit het persbericht gehaald. 

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *