PODCAST: Luisterdoc Spraaksynthese – aparaten die praten

brand
Podcast luisteren - marketing en trends

PODCAST: Luisterdoc Spraaksynthese – aparaten die praten

Deze week werd ik voor het eerst geïnterviewd voor een podcast, door podcastprofessor Peter de Ruiter. Nu word ik niet graag opgenomen  – ik vind mezelf altijd afschuwelijk klinken – maar in Peter’s handen heb ik er goed vertrouwen in. Ik luisterde namelijk twee van zijn podcasts en ik was aangenaam verrast. Inhoudelijk, doorvragend en vermakelijk. De eerste plaats ik daarom graag door: over spraaksynthese.

Luisterdoc: Spraaksynthese – apparaten die praten

door Peter de Ruiter

“We worden omringd door stemmen. De meeste zijn echt, de andere zijn bijna echt: gesynthetiseerde spraak, gebaseerd op stemmen van mensen die ze hebben laten opnemen. Ze komen uit onze telefoon, uit onze routeplanner, van websites en we horen ze in de trein. Apparaten kunnen praten en ze doen dat steeds beter.”

Thomas Lapperre

Eigenaar Bloeise. Neemt altijd de zakelijke insteek. Schrijft over organisatie, IT infrastructuur en innovatie. Voor digitale bureaus, IT-bedrijven en mkb-bedrijven. Link met mij op LinkedIn.
Alle artikelen van Thomas Lapperre

Reacties

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *